> Voliotaki: Ο ΟΠΑΠ ενέκρινε την πρόταση του Δημοσίου για τις άδειες

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΟΠΑΠ ενέκρινε την πρόταση του Δημοσίου για τις άδειες

Το ΔΣ του ΟΠΑΠ αποδέχτηκε καταρχήν την πρόταση του Δημοσίου για την επέκταση του μονοπωλίου του μέχρι το 2030 και για την αποκλειστική άδεια για 35.000 παιγνιομηχανήματα με συνολικό τίμημα 935 εκατ. ευρώ. 

"Έγινε καταρχήν αποδοχή της πρότασης του ελληνικού Δημοσίου για την επέκταση της σύμβασης κατά 10 έτη", ανέφερε το στέλεχος στο πρακτορείο Reuters.

Το τίμημα είναι 375 εκατ. ευρώ και επιπλέον 5% προμήθεια επί των μεικτών κερδών των παιχνιδιών για το διάστημα από το 2020 μέχρι το 2030, πρόσθεσε.


Για τα 35.000 παιγνιομηχανήματα, το σύνολο του τιμήματος είναι 560 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 474 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν με την υπογραφή της σύμβασης και τα υπόλοιπα 86 εκατ. σε 24 μήνες από την έναρξη ισχύς της άδειας.
Το διοικητικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τον πρόεδρο και ένα ακόμη μέλος του να διαπραγματευτούν την Παρασκευή με το Δημόσιο κάποιους τεχνικούς και νομικούς όρους της σύμβασης και αναμένεται να συνεχίσει την συνεδρίασή του για να πάρει την τελική απόφαση.
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η πρόσκληση γενικής συνέλευσης των μετόχων, οι οποίοι θα κληθούν να εγκρίνουν την συμφωνία.
Η υπογραφή των συμβάσεων για την επέκταση του μονοπωλίου και τα VLTs δεν μπορεί να γίνει πριν οι μέτοχοι δώσουν την έγκρισή τους.