Όπως αναφέρει η οργάνωση των καταναλωτών, η κ. Κανέλλη αναφέρθηκε στην ακριβή τιμή πώλησης του ψωμιού στην περιοχή της Αθήνας, αλλά η τιμή αυτή στα αρτοποιεία της Κρήτης και στα άλλα σημεία πώλησης, είναι πολύ ακριβότερη των 0,60 ευρώ, αφού κυμαίνεται από 1-1,20 ευρώ. Πλέον, οι καταναλωτές διερωτώνται γιατί η φραντζόλα να έχει αυτήν την τιμή....
Έτσι, η οργάνωση των καταναλωτών παραπέμπει το θέμα με επιστολή της στην Ανεξάρτητη Αρχή - Επιτροπή Ανταγωνισμού, κοινοποιώντας την παράλληλα και στον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδη, για διερεύνηση ενδεχόμενων εναρμονισμένων πρακτικών.