> Voliotaki: Διαψεύδει η κυβέρνηση τις δηλώσεις Αρίντς για τη συνομιλία Παπανδρέου – Ερντογάν

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Διαψεύδει η κυβέρνηση τις δηλώσεις Αρίντς για τη συνομιλία Παπανδρέου – Ερντογάν

O υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος διέψευσε κατηγορηματικά τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είπε στον Ταγίπ Ερντογάν, κατά την πρόσφατη τηλεφωνική τους επικοινωνία, αναφερόμενος στις γεωτρήσεις που πραγματοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ για υδρογονάνθρακες και τις επαπειλούμενες έρευνες από τουρκικής πλευράς: «Μπορείτε κι εσείς να κάνετε έρευνες αρκεί να μην προκληθεί ένταση»....

Αναφερόμενος επίσης στη δήλωση Αρίντς ότι οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί στην Τουρκία, η συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας τον προσεχή Νοέμβριο, ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι η κοινή συνεδρίαση θα γίνει όταν υφίστανται οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Στο μεταξύ το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας θα έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Πίρι Ρέις, σύμφωνα με τον διευθυντή του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Επιστημών του Πανεπιστημίου 9ης Σεπτεμβρίου της Σμύρνης Χουσεΐν Αβνί Μπενλί, ο οποίος τόνισε ότι οι τουρκικές έρευνες «συνεχίζονται βόρεια από το σημείο όπου βρίσκεται η κυπριακή πλατφόρμα γεωτρήσεων».