> Voliotaki: Έρχονται αυξήσεις μέχρι και 60% στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Έρχονται αυξήσεις μέχρι και 60% στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς διακρίνει ότι είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος το Επικουρικό Κεφάλαιο να οδηγηθεί σε στάση πληρωμών και διακοπή της λειτουργίας του.

Το αδιέξοδο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ανεβάσει τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων ακόμη και κατά 60%....


Αυτό υπογραμμίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος καθώς διακρίνουν ότι είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος το Επικουρικό Κεφάλαιο να οδηγηθεί σε στάση πληρωμών και διακοπή της λειτουργίας του.

«Μετά την απόσυρση των ρυθμίσεων του άρθρου 48 του σχεδίου νόμου που αφορά τα ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των πιστωτικών ιδρυμάτων το Επικουρικό σύντομα θα είναι αδύνατον να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του» τονίστηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου.

Σήμερα, όπως αναφέρθηκε, οι υποχρεώσεις του Επικουρικού Κεφαλαίου ξεπερνούν τα 700 εκατ. ευρώ και δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν από τα ετήσια έσοδά του που ανέρχονται σε περίπου 72 εκατ ευρώ ετησίως. Επίσης, σήμερα οι ημερομηνίες για καταβολές των αποζημιώσεων στους δικαιούχους προσδιορίζονται για μετά από 3 χρόνια ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του Επικουρικού από τις 125.457 εκκρεμείς υποθέσεις ζημιών μόλις 1565 υποθέσεις ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ ενώ οι απαιτήσεις από τις υποθέσεις αυτές (δηλαδή τις 1565) υπολογίζονται σε 356 εκατ ευρώ.