> Voliotaki: Βενιζέλος: Μέχρι 15 Οκτωβρίου το πιο κρίσιμο διάστημα

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Βενιζέλος: Μέχρι 15 Οκτωβρίου το πιο κρίσιμο διάστημα

Δηλώσεις έκανε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στον Real FM, στις οποίες και ανέφερε ότι το διάστημα από σήμερα έως και τις 15 Οκτωβρίου θα είναι και το πιο κρίσιμο για την οικονομία, καθώς θα ληφθούν όλες οι σημαντικές αποφάσεις.

Ο κ. Βενιζέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο σύστημα των φορολογικών συντελεστών και του ΦΠΑ στο μέλλον, με προϋπόθεση την πάταξη της φοροδιαφυγής....

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ξανά ότι η απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση προηγήθηκε της άφιξής του στο υπουργείο Οικονομικών.

Χρηματικές θα είναι οι διασφαλίσεις στην Φινλανδία

Αναφερόμενος στις διασφαλίσεις που ζητά η Φινλανδία, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αυτές θα είναι χρηματικές, ύψους «μερικών εκατομμυρίων ευρώ», και όχι εμπράγματες. Ανέφερε επίσης ότι κακώς ζητά αυτές τις διασφαλίσεις η φιλανδική πλευρά, αλλά και ότι είναι αναγκαίες προκειμένου το κοινοβούλιο της χώρας να εγκρίνει τη συμμετοχή στο «πακέτο» στήριξης της Ελλάδας, σχολιάζοντας παράλληλα ότι «έτσι λειτουργεί η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

Ο υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος σήμερα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, είπε ότι δεν γίνεται λόγος για νέα μέτρα, αλλά για εφαρμογή όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί.

Η μόνη συζήτηση που γίνεται, σύμφωνα με τον υπουργό, αφορά τις επιπτώσεις από τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης ύφεση.