> Voliotaki: «Ανοιχτές πόρτες» ζήτησε ο Ρέππας απο τους υφυπουργούς του

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

«Ανοιχτές πόρτες» ζήτησε ο Ρέππας απο τους υφυπουργούς του

Τι είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθισης σε συνάντηση που είχε με τους τμηματάρχες του υπουργείου και των εποπτευόμενων Οργανισμών

Το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε σήμερα ο Δημήτρης Ρέππας, σε συνάντηση που είχε με τους τμηματάρχες του υπουργείου και των εποπτευόμενων Οργανισμών. Είχε προηγηθεί, στις αρχές Ιουλίου, συνάντηση με τους γενικούς διευθυντές και τους διευθυντές....


«Ανοιχτό μυαλό, ανοιχτές πόρτες, ανοιχτές διαδικασίες. Εξωστρέφεια της δημόσιας διοίκησης για το καλό του πολίτη και της χώρας», ζήτησε ο κ. Ρέππας από τους τμηματάρχες, παρουσία των υφυπουργών Ντίνου Ρόβλια και Παντελή Τζωρτζάκη.

Ο υπουργός τόνισε τον αναπτυξιακό ρόλο της δημόσιας διοίκησης, λέγοντας ότι «αυτό προϋποθέτει απλοποίηση και διαφάνεια στη λειτουργία της», ενώ πρόσθεσε ότι «στόχος μας δεν είναι να μηχανοργανώσουμε τη γραφειοκρατία, αλλά να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες».

«Το κράτος θέλει τους καλύτερους στις θέσεις ευθύνης, αλλά και η δουλειά τους πρέπει να έχει αντίκρισμα στην εξέλιξη και την αμοιβή τους. Αυτά τα δύο συσχετίζονται», σημείωσε αναφερόμενος στις διαδικασίες αξιολόγησης. Στην κατεύθυνση αυτή υπογράμμισε την ανάγκη αναδιοργάνωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, σε συνεργασία με την αντίστοιχη γαλλική σχολή.