> Voliotaki: «Έτσι νίκησα τη νευρική ανορεξία»

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

«Έτσι νίκησα τη νευρική ανορεξία»

Η Στέλλα Λέτσιου δίνει ελπίδα με το βιβλίο της «Anorexia Nervosa»

Κάποτε φλέρταρε επικίνδυνα με το θάνατο. Παγιδευμένη επί 14 χρόνια στα δίχτυα μιας ύπουλης και επικίνδυνης ασθένειας, της νευρικής ανορεξίας, που πλήττει όλο και περισσότερες νέες γυναίκες του δυτικού κόσμου, η 27χρονη Στέλλα Λέτσιου καταθέτει με γενναιότητα την εμπειρία της σε ένα ειλικρινές βιβλίο με τίτλο «Anorexia Nervosa» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Τετράγωνο».

«Το βιβλίο μου αναφέρεται στις πιο σημαντικές και συγκλονιστικές στιγμές της ζωής μου τα τελευταία 14 χρόνια που υπέφερα από την ασθένεια που μαστίζει στις μέρες μας νεαρά κορίτσια αλλά και ωριμότερες γυναίκες», λέει στον Τύπο της Κυριακής η Στέλλα Λέτσιου.


«Προσπάθησα να περιγράψω τη φρικτή και βασανιστική ζωή που ζει ένας ασθενής που πάσχει από...

νευρική ανορεξία. Η ζωή και η καθημερινότητα με τη νευρική ανορεξία είναι ένας ασταμάτητος εφιάλτης. Δεν υπάρχουν στιγμές ευτυχίας, απόλαυσης, ηρεμίας, γαλήνης, ελευθερίας και ξεγνοιασιάς. Όλα όσα πιστεύουμε πως μας κάνουν ευτυχισμένους είναι μια ψευδαίσθηση, καθώς ο εφιάλτης βρίσκεται πάντα εκεί, παραμονεύει. Η νευρική ανορεξία καταργεί πραγματικά κάθε επιθυμία για τη ζωή», εξομολογείται η Στέλλα.

Το βιβλίο της μοιάζει με συνομιλία με όλες τις κοπέλες που υποφέρουν καθημερινά, όπως κι εκείνη: «Θα συμβούλευα τις κοπέλες που πάσχουν να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα θεραπείας σε διατροφικό και ψυχολογικό επίπεδο όσο επίπονο κι αν είναι, κοιτώντας τα μάτια μόνο των πολυαγαπημένων τους προσώπων και όχι τον καθρέφτη», λέει η Στέλλα που σήμερα αισθάνεται πολύ πιο δυνατή αφού βρίσκεται στην τελική ευθεία να πετύχει το στόχο της: «Σε λίγο καιρό ελπίζω να δείχνω απόλυτα καλά, καθώς μου απομένουν πέντε κιλά για να φτάσω στο επιθυμητό βάρος», επισημαίνει.