> Voliotaki: Μωράκι μιας ημέρας υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς!

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Μωράκι μιας ημέρας υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς!

Αυτός είναι ο πιο μικρός μαχητής! Ο μόλις 36 ωρών Rudy Maxwell-Jones είναι το νεότερο παιδί που υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στο νοσοκομείο παίδων του Birmingham της Βρετανίας. Μια ομάδα αποτελούμενη από 20 ιατρούς του έσωσε τη ζωή ύστερα από την πρόκληση πρόωρου τοκετού, αφού η καρδιά του δε θα μπορούσε να αντέξει χωρίς άμεση ιατρική παρέμβαση.

Με τη βοήθεια μικροσκοπικών καμερών οι γιατροί άνοιξαν τη βαλβίδα του μικρού Rudy, η οποία είχε μέγεθος καρφίτσας. Όσο οι γιατροί αγωνίζονταν να σώσουν τη ζωή του Rudy, η λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων του υποστηριζόταν μηχανικά....


Η μητέρα του Jeanette Shiel αναφέρει:
«Είναι θαύμα που ο μικρός βρίσκεται εν ζωή. Υπήρξαν αρκετές κρίσεις τις πρώτες δύο εβδομάδες, αφού η σφυγμοί του μικρού Rudy έπεφταν κατακόρυφα και η ζωή του κρεμόταν από μια κλωστή και πάνω από 20 άτομα από το προσωπικό της εντατικής θεραπείας αγωνίζονταν να τον σταθεροποιήσουν…»

Ο 40χρονος Rupert Maxwell-Jones, πατέρας του νεογέννητου Rudy παραδέχεται ότι ήταν τρομοκρατημένος στην ιδέα ότι θα έχανε τον μόλις μιας ημέρας γιο του. Ωστόσο η σημερινή εικόνα του παιδιού, τονίζει, δε θυμίζει σε τίποτα το μελανό χρώμα που είχε όταν γεννήθηκε σε συνδυασμό με τα πολυάριθμα σωληνάκια που διαπερνούσαν το μικροσκοπικό σωματάκι του. Πλέον αναπνέει φυσιολογικά, δείχνει υγιής και είναι ιδιαίτερα ζωηρός.
Εκτός από τη δυσκολία της επέμβασης, εξίσου κρίσιμη και ζωτικής σημασίας ήταν η μετεγχειρητική περίοδος, την οποία ο μικρός Rudy πέρασε σε μονάδα εντατικής θεραπείας.
Σήμερα ο ηλικίας πέντε εβδομάδων Rudy έχει ξεπεράσει κάθε κίνδυνο και αποτελεί ελπίδα για κάθε νεογέννητο που αντιμετωπίζει καρδιακά προβλήματα.