> Voliotaki: Βενιζέλος: Ζητά τη στήριξη του ΔΝΤ

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Βενιζέλος: Ζητά τη στήριξη του ΔΝΤ

Χρειαζόμαστε τη στήριξη και τη δέσμευση του ΔΝΤ τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε σύντομο χαιρετισμό του σε στελέχη της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών στην Ουάσινγκτον.

«Πρέπει να στείλουμε από εδώ όλοι μας -το ΔΝΤ, το IIF, η αμερικανική κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΕΚΤ- ένα πεντακάθαρο και ισχυρό μήνυμα: Έχουμε ένα πρόγραμμα, πιστεύουμε στην εφαρμογή του και τις προοπτικές του και θα πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους. Η Ελλάδα αποτελεί μια ελκυστική υπόθεση ανασυγκρότησης, ελπίδας και αισιοδοξίας ενός ιστορικού έθνους» σημείωσε ακόμη....

Στην ομιλία του, αναφέρθηκε επίσης στις ασύμμετρες απειλές, όπως τις χαρακτήρισε, των οίκων αξιολόγησης και στην απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου, σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις στην εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων.

«Η προστασία και η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους αποτελεί μέτρο αυτοπροστασίας για το ευρώ [EUR=X] ως διεθνές νόμισμα, ως κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, αλλά και για την Ευρωζώνη, ως οικονομική και πολιτική οντότητα» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.