Αποφασισμένος να πατάξει τη διαφθοράΈντονες προειδοποιήσεις σε όσους ευθύνονται για κακό σχεδιασμό, κακή διαχείριση και αναποτελεσματικότητα στον τομέα της διαχείρισης των δημοσίων δαπανών απηύθυνε ο πρόεδρος της Κούβας, Raul Castro, μετέδωσαν χθες κρατικά μέσα ενημέρωσης.
«Όποιος βλάπτει την οικονομία της Κούβας θα μπορεί ακόμα και να προσάγεται στην Δικαιοσύνη. Εάν κάνουμε καλό σχεδιασμό, μπορούμε να εξοικονομούμε και να επιτυγχάνουμε περισσότερα. Ο σχεδιασμός είναι το κύριο εργαλείο μας», πρόσθεσε.
Οι δηλώσεις του ισχυρού άνδρα της Κούβας έγιναν στη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης πριν από μια εβδομάδα, όπου και παρουσιάστηκε μια έκθεση για την πορεία της οικονομίας της χώρας για το πρώτο εξάμηνο του 2011, με το περιεχόμενό της όμως να μη δημοσιεύεται. Να σημειωθεί ότι η γεωργική παραγωγή ήταν ένας τομέας στον οποίο ασκήθηκε ειδικότερη κριτική καθώς τα προβλήματα στον αγροτικό σχεδιασμό ανάγκασαν τη χώρα να προχωρήσει σε μεγαλύτερες εισαγωγές τροφίμων από ό,τι αρχικά είχε σχεδιαστεί.