> Voliotaki: Άρης: Δεν μπορούν να πείσουν ούτε το υπουργικό συμβούλιο

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Άρης: Δεν μπορούν να πείσουν ούτε το υπουργικό συμβούλιο

O Άρης Σπηλιωτόπουλος, βουλευτής της Νεάς Δημοκρατίας, μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, στην εκπομπή «Αυτήκοος Μάρτυς» με τον Άγγελο Κωβαίο και τον Βασίλη Μπεσκένη.
Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ
«Ένα είναι σαφές, ότι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή ψάχνεται γιατί καταλαβαίνει ότι απέτυχε η πολιτική της, γιατί αντιλαμβάνεται ότι η πολιτική την οποία ήθελε να περάσει αδυνατεί να την περάσει, γιατί δεν μπορεί να πείσει ούτε καν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που χθες είχαν πολλές αντιδράσεις σε αυτά που παρουσίασε ο κύριος Παπακωνσταντίνου....


Η κυβέρνηση βλέπει το αδιέξοδο, δεν θέλει από την άλλη πλευρά να κάνει εκλογές ή να επιχειρήσει να ακουμπήσει ξανά την πολιτική νομιμοποίηση, η οποία φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή αμφισβητείται.
Ίσως το τελευταίο το οποίο της έχει απομείνει είναι να κερδίσει χρόνο. Πώς κερδίζει χρόνο;
Εμφανιζόμενη ότι αποσπασματικά υιοθετεί κάποιες από τις προτάσεις της ΝΔ και αυτό κατά τη δική μου εκτίμηση προφανώς δεν είναι πολιτική.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ο κύριος Παπακωνσταντίνου εκδηλώνει διάθεση να υπάρχει συναίνεση.»
«Δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτό που κάνει ο κύριος Παπακωνσταντίνου είναι πραγματικά ειλικρινές, εάν υιοθετεί ένα κομμάτι βάσης πολιτικής της ΝΔ ή αποσπασματικά υιοθετεί κάποιες προτάσεις.
Αλλά αν αυτές τις προτάσεις που υιοθετεί αποσπασματικά τις εμπλέξει με ένα μείγμα εσφαλμένης πολιτικής, όπως αυτή που είδαμε πέρσι, τότε φοβούμαι ότι δεν κάνουμε απολύτως τίποτα.

Εδώ χρειάζεται μια ειλικρίνεια από πλευράς κυβέρνησης. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει τις απόψεις μας, εμείς έχουμε μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική που έχουμε καταθέσει, είμαστε πολύ ανοιχτοί να μας πει ότι με βάση αυτόν τον οδικό χάρτη συνεννόησης μπορεί να συζητήσει και να δούμε αν πράγματι μπορεί να επιτευχθεί μια στοιχειώδης συνεννόηση για να βοηθήσουμε τη χώρα μας. Αυτό προϋποθέτει να εγκαταλείψει το πολιτικό κόστος η κυβέρνηση.

Ας αφήσουμε λοιπόν τα κομματικά πείσματα, ας δούμε πού επί της ουσίας μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μια πολιτική που μπορεί να βοηθήσει τη χώρα, όχι σε μια πολιτική που αποκλίνει από τους στόχους, όπως έγινε πέρσι που ακολούθησαν μια πολιτική που τελικά οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν είχαν αντίκρισμα.»