«Κάθε φορά που θα βλέπω τον κύριο Παπακωνσταντίνου θα του λέω: Δες να μειώσουμε το ΦΠΑ», τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 97,2, ο Υφυπουργός Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης.
«Πρέπει να δούμε με ένα διαφορετικό τρόπο, μια διαφορετική ματιά ένα επάγγελμα το οποίο σχετίζεται άμεσα με τον τουρισμό, την ψυχαγωγία, με τη διασκέδαση των ελλήνων και όχι μόνο των τουριστών και οπωσδήποτε ένα εστιατόριο στην Ελλάδα δεν είναι μια επιχείρηση που μπορεί εύκολα να ανταπεξέλθει. Όταν έχει μια σειρά από αδύνατα σημεία η πολιτεία προκειμένου να υπηρετήσει καλύτερα τον επαγγελματία, αντιλαμβάνεστε ότι οποιαδήποτε αύξηση σε οποιοδήποτε φόρο, δυσκολεύει τη δουλειά του κάθε εστιάτορα»....
«Κάθε φορά που θα συναντώ τον κύριο Παπακωνσταντίνου θα του λέω δες να μειώσουμε ΦΠΑ στη σίτιση. Δες να καταργήσουμε εντελώς το σπατόσημο γιατί μπορούν να έρθουν περισσότερα χρήματα», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως «η σίτιση η γαστρονομία είναι ταυτισμένη με τον τουρισμό.
Αν πάει κάποιος κάπου και απολαμβάνει υπέροχα τοπία, μουσεία, περιηγήσεις, ποτάμια, λίμνες, θάλασσες, βουνά και στο τέλος σε κάποια ταβέρνα δεν μπορεί να ολοκληρώσει τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία του και αντιθέτως αισθάνεται ότι βρίσκεται σε μια χώρα που δεν του το επιτρέπει, εκ των πραγμάτων δεν ολοκληρώνει την ψυχαγωγία του, ώστε να είναι ένας ικανοποιημένος επισκέπτης», κατέληξε.
«Πρέπει να δούμε με ένα διαφορετικό τρόπο, μια διαφορετική ματιά ένα επάγγελμα το οποίο σχετίζεται άμεσα με τον τουρισμό, την ψυχαγωγία, με τη διασκέδαση των ελλήνων και όχι μόνο των τουριστών και οπωσδήποτε ένα εστιατόριο στην Ελλάδα δεν είναι μια επιχείρηση που μπορεί εύκολα να ανταπεξέλθει. Όταν έχει μια σειρά από αδύνατα σημεία η πολιτεία προκειμένου να υπηρετήσει καλύτερα τον επαγγελματία, αντιλαμβάνεστε ότι οποιαδήποτε αύξηση σε οποιοδήποτε φόρο, δυσκολεύει τη δουλειά του κάθε εστιάτορα»....
«Κάθε φορά που θα συναντώ τον κύριο Παπακωνσταντίνου θα του λέω δες να μειώσουμε ΦΠΑ στη σίτιση. Δες να καταργήσουμε εντελώς το σπατόσημο γιατί μπορούν να έρθουν περισσότερα χρήματα», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως «η σίτιση η γαστρονομία είναι ταυτισμένη με τον τουρισμό.
Αν πάει κάποιος κάπου και απολαμβάνει υπέροχα τοπία, μουσεία, περιηγήσεις, ποτάμια, λίμνες, θάλασσες, βουνά και στο τέλος σε κάποια ταβέρνα δεν μπορεί να ολοκληρώσει τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία του και αντιθέτως αισθάνεται ότι βρίσκεται σε μια χώρα που δεν του το επιτρέπει, εκ των πραγμάτων δεν ολοκληρώνει την ψυχαγωγία του, ώστε να είναι ένας ικανοποιημένος επισκέπτης», κατέληξε.