> Voliotaki: Ο πρωθυπουργός τα έχει χαμένα

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ο πρωθυπουργός τα έχει χαμένα

O πρόεδρος του ΛΑΟΣ Κ. Γιώργος Καρατζαφέρης μίλησε σήμερα στον Real fm στην εκπομπή του κ. Νίκου Χατζηνικολάου.

«Ο πρωθυπουργός τα έχει χαμένα, του δώσαμε μία ευκαιρία με την ψήφιση του μνημονίου και τις άλλαξε τα φώτα, εδώ που φτάσαμε, θα πληρώσει ή η Ελλάδα, ή οι Έλληνες» επεσήμανε στον Real Fm o Γ. Καρατζαφέρης.

Πρότεινε να φορολογηθεί ο τρόπος ζωής, να παγώσουν οι τιμές για τρία χρόνια, να συγχωνευθούν οι τράπεζες και να υπάρξει νομιμοποίηση του μαύρου χρήματος, με όρο την αγορά κρατικών ομολόγων σε ποσοστό 25%...

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι σοβαρό το ζήτημα που ετέθη για δημοψήφισμα, «αν είναι να στήσουμε κάλπες και να μπούμε στα έξοδα, γιατί να μην κάνουμε εκλογές» διερωτήθηκε.
Ο Γ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως υπάρχουν τρεις πραγματικότητες. Η πρώτη αφορά στο ότι η Ελλάδα δεν έχει λεφτά να ταΐσει τους Ελληνες, η δεύτερη είναι η πλατεία και τα μηνύματα που στέλνει και η τρίτη έχει να κάνει με το ότι η Ευρώπη δεν δίνει λεφτά αν δεν μας βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι και συνέχισε τονίζοντας: «Ολα αυτά χρειάζονται λύση, ο πρωθυπουργός δεν φτάνει (...) ή η Ελλάδα θα πληρώσει, ή οι Έλληνες.

Ο ίδιος σημείωσες πως η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει με νόμο τα κληροδοτήματα, τα οποία όπως είπε παραμένουν ανενεργά από τη δεκαετία του 1930, εκτιμώντας ότι η αξία τους, ξεπερνά τα 60 δις. ευρώ. Παράλληλα πρότεινε η εισαχθεί και στην Ελλάδα η φορολογία διαβίωσης, όπως αυτή εφαρμόζεται στις ΗΠΑ.

Ο Γ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι έχει καταθέσει ερώτηση στον πρωθυπουργό για το μεσοπρόθεσμο, προκειμένου ο Γ. Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει από το βήμα της Βουλής τι έχει στο μυαλό του. «Φοβούμαι ότι βρίσκεται σε σύγχυση, σαν τον Καραμανλή πριν από δύο χρόνια, τα έχει χαμένα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε ότι είχε δεχθεί επίθεση για λαϊκισμό όταν είχε πει ότι πρέπει να πέσει ο μισθός των βουλευτών κατά 50%, επαναφέροντας την πρόταση, ενώ όπως είπε, δεν χρειάζεται να ανανεωθεί η σύμβαση για τα βουλευτικά αυτοκίνητα η οποία λήγει το επόμενο διάστημα. Υπενθύμισε δε, ότι ο ΛΑΟΣ έδωσε πίσω στο κράτος ένα εκατομμύριο ευρώ από την επιχορήγηση που λαμβάνουν τα κόμματα και συνέχισε: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «έχουν πάρει προκαταβολή τη χορήγηση του 2017. (...) Αυτοί θα σώσουν την Ελλάδα; Αυτοί δεν μπορούν να σώσουν το κόμμα τους.»

Αναφορικά με τη στήριξη που παρείχε ο ΛΑΟΣ στο μνημόνιο, ο Γ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι η πρόθεση του κόμματός του ήταν να δώσει μια ευκαιρία στον Γ. Παπανδρέου, «να δούμε τι θα κάνει και τις άλλαξε τα φώτα. Αφού δεν μπόρεσε να κουβαλήσει τα λίγα, πως θα κουβαλήσει τα πολλά; Δεν μας κάνει» συμπλήρωσε.

Τέλος, επανέλαβε τις θέσεις του, για πάγωμα των τιμών για τρία χρόνια πριν το μεσοπρόθεσμο, όπως ήταν πριν το μνημόνιο, για συγχωνεύσεις τραπεζών υπό δύο πυλώνες, έναν κρατικό και έναν ιδιωτικό και για τη νομιμοποίηση του μαύρου χρήματος, με προϋπόθεση αγοράς ποσοστού 25% επί του νομιμοποιηθέντος ποσού, κρατικών ομολόγων από εκείνους που θα νομιμοποιήσουν τα χρήματά τους.

Παράλληλα εμφανίστηκε ανήσυχος για τις επιθέσεις που εκδηλώνονται εναντίον βουλευτών, σημειώνοντας πως πρέπει η Βουλή να ακούσει την πλατεία, να δεχθεί μία αντιπροσωπία των αγανακτισμένων και να συζητήσει μαζί τους, καταλήγοντας: «Το χύμα δεν προβάλει τίποτε, πιο χύμα από τον πολιτικό κόσμο δεν μπορούσα να βρω τον λαό, δυστυχώς τον βλέπω και το λαό χύμα».