> Voliotaki: «Κάποιοι επιδιώκουν να έχουμε νεκρούς»

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

«Κάποιοι επιδιώκουν να έχουμε νεκρούς»

Εξηγήσεις Χρ. Παπουτσή στη Βουλή για τα χθεσινά επεισόδια

«Οφείλω ευθύς εξαρχής να διευκρινίσω ότι η κυβέρνηση δεν επιχειρεί, επιχειρεί η αστυνομία και η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για το πλαίσιο εντός του οποίου ασκεί τα καθήκοντα της η αστυνομία», ξεκαθάρισε ο Χρ. Παπουτσής παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή μετά από αίτημα όλων των πτερύγων για εξηγήσεις σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε ξεκάθαρα για μεθοδευμένο «αντάρτικο πόλης» και σχέδιο που προέβλεπε την εκτεταμένη χρήση καπνογόνων γηπέδου ώστε να περιοριστεί η ορατότητα για τις δυνάμεις της αστυνομίας...

«Κάνω το σταυρό μου κάθε μέρα για να μην επιβεβαιωθούν εκείνοι που επιδιώκουν το άσπρο φανελάκι με το αίμα του νεκρού. Κάποιοι επιδιώκουν θύματα, νέους ήρωες και η δημοκρατία δεν πρέπει να το επιτρέψει», τόνισε ο Χρήστος Παπουτσής και υποστήριξε ότι το σχέδιο χθες ήταν «να σπάσουν τη αλυσίδα γύρω από τη Βουλή και να εισέλθουν στη Βουλή να μην ψηφιστεί ο νόμος και να χρεοκοπήσει η χώρα».

Αναφορικά με την κατάσταση που επικράτησε στο μετρό Συντάγματος, υποστήριξε ότι «στο μετρό περνούν και άλλοι άνθρωποι και του δικού μας χώρου. Αυτοί που πέρασαν από κει είπαν ότι δεν υπάρχουν παρά κάποιοι με αναπνευστικά που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία και οι υπόλοιποι ήταν με μάσκες ακριβότερες από αυτές της αστυνομίας και ξεκουράζονταν για να επανέλθουν στον αγώνα, και παρά τις εκκλήσεις κανείς εξ αυτών δεν ήθελε να φύγει από εκεί».

«Η Κερατέα ήταν προπόνηση για το Σύνταγμα», κατέληξε…