> Voliotaki: Απάντηση του Γ. Ντόλιου για την αντιπυρική προστασία του Ν. Μαγνησίας

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Απάντηση του Γ. Ντόλιου για την αντιπυρική προστασία του Ν. Μαγνησίας

Στο στάδιο της επεξεργασίας βρίσκεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης η κατανομή πιστώσεων, ύψους 23.000.000 ευρώ, στους δήμους της χώρας για την κάλυψη δράσεων πολιτικής προστασίας.

Η κατανομή θα γίνει στη βάση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εκδόθηκε στις αρχές Μαΐου «Κριτήρια και διαδικασία κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των Δήμων (ΣΑΤΑ) για κάλυψη επενδυτικών δαπανών έτους 2011».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του υφυπουργού Εσωτερικών, Γιώργου Ντόλιου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ροδούλας Ζήση, σχετικά με τη χρηματοδότηση της αντιπυρικής προστασίας στον Νομό Μαγνησίας....


Ο κ. Ντόλιος αναφέρει, επιπλέον, ότι στη Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ) υπάρχει ειδική δράση για την πολιτική προστασία, που προβλέπει -μεταξύ άλλων- την ενίσχυση των δήμων στον τομέα της πυροπροστασίας των δασών.

Οι δράσεις αυτές αφορούν στον καθαρισμό περιαστικών δασών, τη συντήρηση του δασικού δημοτικού οδικού δικτύου, τον καθαρισμό και τον έλεγχο χωματερών και θέματα εξοπλισμού (βυτιοφόρα, γεννήτριες, ασύρματοι κ.λπ.).