> Voliotaki: Στ. Μάνος: Ηλίθιος αυτός που κουβέντιασε την επιστροφή στη δραχμή

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Στ. Μάνος: Ηλίθιος αυτός που κουβέντιασε την επιστροφή στη δραχμή

«Υπάρχει γενικότερη ανησυχία για την ικανότητα της κυβέρνησης να τα βγάλει πέρα. Διότι καθημερινά έχουμε δείγματα κυβερνητικής αδράνειας, που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα και δεν περιορίζουν τις κρατικές δαπάνες, με αποτέλεσμα όλοι να αναρωτιόνται, ποιοι όλοι;...

Αυτοί που μας έχουν δανείσει λεφτά, αυτοί που δεν μας έχουν δανείσει δεν στενοχωριούνται, αλλά αυτοί που μας δάνεισαν φοβούνται ότι θα χάσουν τα λεφτά τους, και ανησυχούν και κάνουν συσκέψεις, για να δουν πως διάολο θα τα πάρουν πίσω» τόνισε ο Στέφανος Μάνος με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, σχετικά με τη χθεσινή μυστική σύσκεψη των Ευρωπαίων υπουργών των Οικονομικών. Τόνισε μάλιστα πως θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να «κόψει, τώρα μέχρι το τέλος Ιουνίου, κάθε περιττή δαπάνη, και τέτοιες δόξα τω θεό υπάρχουν χιλιάδες. Βέβαια συμπληρώνω αμέσως, διότι είναι η δυσάρεστη πλευρά, θα σημάνει απολύσεις από το δημόσιο, διότι δεν γίνεται αλλιώς. Δεν είναι ευχάριστο, δεν το επικαλούμαι ως κάτι ευχάριστο είναι όμως αναγκαίο. Διότι χωρίς αυτό δεν κόβονται οι δαπάνες και αν δεν κοπούν οι δαπάνες, θα χρεοκοπήσουμε».

Σχετικά με το επίμαχο δημοσίευμα του Spiegel, σημείωσε πως «Υπάρχει τόση πολλή ηλιθιότητα που δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς τίποτα. Διότι αυτό, θα επρόκειτο περί απίστευτης ηλιθιότητας και καταστροφής για την Ελλάδα. Αλλά λέω το εξής όταν αυτή η κυβέρνηση προφανώς δεν κάνει αυτά που έπρεπε να κάνει για να μην στενοχωρήσει τον κ. Φωτόπουλο, για να μην στενοχωρήσει τον α ή τον β ή τον ένα παράγοντα ή τον άλλο παράγοντα από τους δικούς της εκεί μέσα, αυτοί οι άνθρωποι που δεν νοιάζονται για τον τόπο τους μπορεί να έχουν πει και τέτοιες βλακείες ξέρω εγώ…» αφήνοντας σαφή υπονοούμενα ότι όλη αυτή η σεναριολογία μπορεί να έχει προέλθει και από ελληνικά χείλη.

Ερωτώμενος μάλιστα αν θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι αυτό το σενάριο μπορεί να προήλθε και από την ίδια την ελληνική πλευρά, απήντησε «Μπορεί να υπάρχει κάποιος ηλίθιος που να το κουβέντιασε. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε το έχετε δει και στον τύπο. Πόσες φορές έχει γραφτεί αυτό; Πρέπει να είναι παράφρων αυτός που το λέει, και ως αστείο να το λέει, είναι ηλίθιος – παράφρων, τι να πω;

Αλλά δε με ενδιαφέρει αυτό, σας βεβαιώνω ότι είναι άνευ σημασίας. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η κυβέρνηση ας αφήσει τα ταξιδάκια και τις επικοινωνίες, και τις ωραίες κουβέντες και τις δηλώσεις του κ. Πεταλωτή και να στρωθούν χάμω να κόψουν τις δαπάνες έτσι ώστε φέτος να τα φέρουμε ίσα βάρκα ίσα νερά, να έχουμε μικρό πρωτογενές πλεόνασμα».