> Voliotaki: Το ελληνικό κράτος είναι.......

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Το ελληνικό κράτος είναι.......

Συντάκτης: Γιάννης Ξυνόπουλος 

 Μπου_δέλο το είπε ο κ. Δώνης, προπονητής του Ατρόμητου στις δηλώσεις που έκανε μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, σε ζωντανή σύνδεση με την κρατική τηλεόραση.

Φοβερές καταγγελίες, ήταν το σχόλιο του παρουσιαστή της αθλητικής εκπομπής, αυτές του προπονητή του Ατρομήτου.. λες και περίμεναν να χάσει τον αγώνα για να καταλάβουν το «πόσο μπουρ_έλο» είναι το κράτος....

Το κράτος είναι μπο_ρδέλο και για πολλούς λόγους ακόμα. Γιατί τα γερόντια δεν επιβιώνουν, γιατί όποιος θέλει περνάει τα σύνορα της χώρας, γιατί τα αυθαίρετα δεν κατεδαφίζονται, γιατί στη χώρα κάνουν βόλτα ανενόχλητες ξένες μυστικές υπηρεσίας, γιατί δεν έχει παιδεία, υγεία....

Αν και εδώ που τα λέμε, στους οίκους ανοχής υπάρχει τάξη, τιμοκατάλογος και συνήθως ευγενική τσατσά που βάζει σε τάξη τους πελάτες που πληρώνουν σχεδόν ίδια ταρίφα.

Στο ελληνικό κράτος πάλι, βασιλεύει η «αναρχία» στην οικονομική ζωή, στην πολεοδομία, στους δήμους και για να μην τα πολυλογώ, σε όλη την κοινωνική-πολιτική ζωή του τόπου.

Η απογοήτευση είναι μεγάλη των πολιτών, που δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει αύριο. Το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αντικαταστάθηκε από την πιστή τήρηση των οδηγιών της τρόικας.

Η διγλωσσία των κομμάτων έχει φτάσει σε σημείο απερίγραπτο, τέτοιο που αποκαλείται διαστροφή. Λένε άλλα γιατί έτσι πρέπει, για να κάνουν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που λέγανε, πριν εκλεγούν.

Στην ζούγκλα επιβιώνει ο δυνατότερος .. και αυτό συμβαίνει τώρα και στην χώρα μας. Όλοι αυτοί που είχαν κάνει τα κουμάντα τους, κάθονται και γελάνε με τα χάλια των υπολοίπων. Η μια ομάδα εναντίων της άλλης και το χάος συνεχίζει, παρ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες, για επιβίωση.

Η ύφεση ήταν το επιθυμητό αποτέλεσμα για να πέσουν οι τιμές και όλα να πάρουν το δρόμο τους για την «μοιραία» αξιοποίηση. Τα λουκέτα πλέον δεν ενοχλούν, παρά μόνον αυτούς που τα περνάνε στο λαιμό τους.

Και τέλος-τέλος, όταν το μπο_ρδέλο δεν κάνει εισπράξεις, αλλάζουν τα κορίτσια που εργάζονται μέσα. Αν η τσατσά βάζει χέρι στο «παγκάρι» του σπιτιού, παίρνει πόδι και αρκετά χαστούκια για να παραδειγματισθούν και οι υπόλοιπες.

Εδώ και τα κορίτσια να αλλάξουμε, θα έρθουν άλλα το ίδιο ακαμάτικα, όπως τα προηγούμενα... Αυτή είναι η κατάντια μας... Αυτή είναι η προκοπή μας.

Και άντε πείσεις τώρα τον πατέρα σου, με 700 ευρώ σύνταξη στην καλύτερη περίπτωση, ότι ο Γιώργος βαδίζει προς την σωστή κατεύθυνση. Πείσε την μάνα σου που κάνει τριάντα βόλτες την λαϊκή πάνω-κάτω για να βρει την φτηνότερη ντομάτα να αγοράσει, ότι ο διευθυντής σου που τσεπώνει τα πέντε χιλιάρικα, μας κάνει οικονομία γιατί ο προηγούμενος έπαιρνε 5.700.

Πείσε την γυναίκα σου ότι όσο και να δουλέψεις πάνω από 1200 ευρώ δεν πρόκειται να φέρεις σπίτι... άντε πορέψου μ΄ αυτά κορίτσι μου γιατί υπάρχουν και χειρότερα...

Και μη χειρότερα

parapolitika.gr