> Voliotaki: «Λάθος συνταγή το Μνημόνιο»

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

«Λάθος συνταγή το Μνημόνιο»

Κριτική στην κυβέρνηση από το Γ. Παπαντωνίου

Λάθος συνταγή χαρακτήρισε το Μνημόνιο ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για την εφαρμογή του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα 99,5 ο πρώην «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας, τόνισε: «ήταν και λάθος η συνταγή, διότι έδωσε φανερά πάρα πολύ μεγάλη έμφαση σε βραχυχρόνια μέτρα που είναι η μείωση μισθών και συντάξεων και η αύξηση φόρων και δεν έδωσε επαρκή βαρύτητα στο θέμα των διαρθρωτικών αλλαγών. Μετά από μία εντυπωσιακή αρχή με το ασφαλιστικό και κάποια άλλα μέτρα πέρσι το καλοκαίρι, χαλάρωσε υπερβολικά, Με αποτέλεσμα τώρα να ξεκινάει ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που θα μπορούσε- και θα έπρεπε- για παράδειγμα να ξεκινήσει πριν από 12 μήνες».


Επιπλέον, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει πέσει στην παγίδα της ύφεσης «και διότι το πρόγραμμα, όπως συντάχθηκε, ήταν λάθος και διότι η εφαρμογή, όπως όλοι γνωρίζουμε, μετά από μία εντυπωσιακή αρχή με το ασφαλιστικό και κάποια άλλα μέτρα πέρσι το καλοκαίρι, χαλάρωσε το πρόγραμμα υπερβολικά».