> Voliotaki: Για εργολαβίες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Για εργολαβίες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Βολιωτάκι,
Είμαι τακτικός αναγνώστης σου και το ξέρεις, σου έχω στείλει μάλιστα διάφορες ανακοινώσεις και τις έχεις βάλει και σε ευχαριστώ ξανά.

Είμαι όμως πάρα πολύ ενοχλημένος σχετικά με το βρίσιμο και το τσουβάλιασμα ΟΛΩΝ των φοιτητικών παρατάξεων σχετικά με το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα των εργολαβιών στο Π.Θ. (π.χ. σ' αυτήν την ανάρτηση http://voliotaki.blogspot.com/2011/05/blog-post_6696.html).

Θα πρέπει να ξέρεις ότι όλες οι αριστερές φοιτητικές παρατάξεις και κινήσεις φοιτητών όχι απλά έχουν πάρει θέση τώρα, αλλά στηρίζουν έμπρακτα τον αγώνα των φυλάκων και των καθαριστριών συμμετέχοντας στην κατάληψη και εδώ και τουλάχιστον 1 χρόνο έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση για τους εργολάβους στα πανεπιστήμια: ότι θα πρέπει να φύγουν άμεσα και να προκηρυχθούν εξίσου άμεσα μόνιμες θέσεις για όλους όσους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο πανεπιστήμιο (το ίδιο θα πρέπει να γίνει και σε κάθε δημόσιο, κρατικό, δημοτικό κλπ. χώρο).

Ήδη ο σύλλογος των καθηγητών έχει πάρει απόφαση στήριξης, το ίδιο και κάποιο φοιτητικοί σύλλογοι.

Τέλος, νομίζω ότι πρέπει να ανακαλέσεις.

ΑΠΟ:
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ BLOG VOLIOTAKI

Ακριβώς επειδή, όπως λες, είσαι αναγνώστης μας και μάλιστα τακτικός, θα ξέρεις πάρα πολύ καλά ότι αν κάτι μας διαφοροποιεί από τα παραδοσιακά Μέσα Ενημέρωσης, αυτό είναι η άποψη ότι παράλληλα με τις δράσεις εντός των θεσμικών πλαισίων, είμαστε υπέρ και το αποδεικνύουμε καθημερινά αυτό και πιο ουσιαστικών δράσεων, που με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι δεν γίνονται από πουθενά στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Θα σου απαντήσουμε το ίδιο ευγενικά με την επιστολή σου, η οποία ομολογουμένως μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και μας χαροποίησε, αφού αποδεικνύει το σεβαστό επίπεδο της φοιτητική μας γενιάς, το οποίο απ' αρχής των αναρτήσεών μας, όπως θα θυμάσαι, έχουμε πολλάκις αναδείξει.

Εκεί έξω λοιπόν αγαπητέ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ - ΦΟΙΤΗΤΗ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, που σε λίγο καιρό θα βγεις, ευτυχώς όχι ανυποψίαστος, για να πολεμήσεις κι εσύ για το μεροκάματο, τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα όπως διαπιστώνεις.

Να σου το πω νεολαιϊστικά; ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙ' ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ.


- Η από κοινού κατάληψη δηλαδή είναι λύση;

- Τί σημαίνει αποφάσεις στήριξης, τόσο από τις αριστερές φοιτητικές παρατάξεις, όσο και από τον σύλλογο των καθηγητών, τον οποίο δεν θα περιμέναμε να συμπεριλάβεις στο κείμενό σου, γιατί πιστεύουμε ότι έπρεπε να γνωρίζεις πολύ καλά την θολοκουλτούρα που διέπει τις αποφάσεις του και το παιχνίδι ισορροποιών που ενίοτε παίζει;

- Αυτές οι αποφάσεις στήριξης θεωρείς, αγαπητέ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ - ΦΟΙΤΗΤΗ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ότι θα ταϊσουν τις οικογένεις αυτών των ανθρώπων;


ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΡΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ - ΦΟΙΤΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΜΕ ΟΜΟΡΦΟ ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ?

- ΒΓΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ

- ΒΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ

- ΜΑΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΑΣ

- ΕΝ ΑΝΑΓΚΗ "ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙΤΕ", ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ..., ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ, ΕΠΟΦΘΑΛΜΙΩΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΘΕΑΡΕΣΤΗ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΩΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.


ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ, ΣΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ ΧΥΝΟΥΝ ΠΟΤΑΜΙΑ ΙΔΡΩΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ?

ΡΕ ΣΕΙΣ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ...

"ΧΑΝΟΥΝ" ΞΑΦΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ...

ΔΙΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ...


ΘΕΛΕΤΕ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ? ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΣΑΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ?

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ - ΦΟΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΙΤΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΨΑΞΕ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΕΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΓΕΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΟΥ, ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ, ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΒΟΛΟ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ??



ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΤΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ ΚΙ ΟΜΩΣ... ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ...!!

ΑΠΟ: VOLIOTAKI