> Voliotaki: Νίκησε ο ΠΑΟΚ, πανηγυρίζει ο Βόλος

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Νίκησε ο ΠΑΟΚ, πανηγυρίζει ο Βόλος

ΜΕ 5 ΓΚΟΛ ΕΝΑΝΤΙ ΕΝΟΣ, ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΠΑΟΚ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ..., ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ...??

Ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός στο τελευταίο παιχνίδι της περιόδου, διέσυρε τον Ολυμπιακό Βόλου στην Τούμπα, καθώς τον κέρδισε με 5-1, όμως δεν μπόρεσε να χαρεί όσο θα ήθελε τη νίκη του, αφού δεν μπόρεσε να τερματίσει πρώτος στην διαδικασία των πλέι οφ. Έτσι δεν θα πάρει μέρος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου, αλλά θα αρκεστεί στην συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ.

Από την άλλη πλευρά το... κακό για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι μικρό, καθώς πέτυχε να πάρει το εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας περιόδου, για πρώτη φορά στην ιστορία του, καθώς η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να πάρει την πρώτη θέση στην διαδικασία. Μάλιστα το ευρωπαϊκό εισιτήριο η ομάδα της Μαγνησίας θα το κρατήσει, ακόμα κι αν η Ενωση δικαιωθεί στην ένσταση που έχει καταθέσει για το μεταξύ τους παιχνίδι.


Ο ΠΑΟΚ γνώριζε πως για να έχει ελπίδες να πάρει την πρώτη θέση στα πλέι οφ, θα έπρεπε απαραιτήτως να πάρει και τους τρεις βαθμούς της νίκης στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου. Βέβαια, ακόμα και ο πλέον φανατικός οπαδός της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν θα περίμενε ένα τόσο εντυπωσιακό και άκρως αποτελεσματικό ξεκίνημα.


Μόλις στο 12ο δευτερόλεπτο και μετά από έναν άψογο συνδυασμό, όπου...
ο Βιεϊρίνια βρήκε τον Λίνο και ο τελευταίος έκανε παράλληλη σέντρα για να βρει την μπάλα στην κίνηση ο Σαλπιγγίδης, η ομάδα του Χάβου κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ.

Ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε στο 12ο λεπτό, όταν ο Βιεϊρίνια κινήθηκε έξω από την περιοχή του Γιακούποβιτς και τον κεραυνοβόλησε γράφοντας το 2-0. Ο Πορτογάλος, στην τελευταία ίσως εμφάνισή του μπροστά στο κοινό της Τούμπας, ξεδίπλωσε για μία ακόμα φορά το ταλέντο του, αυτό που τον κατατάσσει στις πρώτες θέσεις της λίστας (αν όχι και στην πρώτη) των πλέον ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στα ελληνικά γήπεδα.

Η δυναμική του ΠΑΟΚ και το ολοκληρωμένο παιχνίδι του συνεχίστηκαν καθ' όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Μάλιστα σε καμία περίπτωση η ορμή των παικτών του Χάβου δεν κόπασε, ακόμα και όταν χρειάστηκε νωρίς νωρίς να γίνουν δύο αναγκαστικές αλλαγές. Μάλιστα ο δικέφαλος έψαξε με πάθος και για το τρίτο γκολ και το πέτυχε πριν από την ανάπαυλα.

«Δράστης» ο Αρίας, ο οποίος προφανώς και ζήλεψε τον Βιεϊρίνια. «Ζύγισε» το σουτ από πολύ μακριά και κατάφερε να στείλει την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Γιακούποβιτς για να κάνει έτσι το 3-0. Η «ειρωνεία» της υπόθεσης είναι πως ναι μεν ο ΠΑΟΚ πέτυχε δύο εξαιρετικά γκολ, όμως ο τερματοφύλακας της ομάδας της Μαγνησίας ήταν και ο. καλύτερός της παίκτης στο πρώτο ημίχρονο και απέτρεψε περισσότερα γκολ απ' όσα δέχτηκε τελικά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο. Μπορεί βέβαια να μην μπήκε το γκολ στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης, όμως και πάλι χρειάστηκαν μόλις πέντε λεπτά για να παραβιαστεί η εστία του Γιακούποβιτς. Ο Αρίας βρήκε τον Σαλπιγγίδη και ο τελευταίος με δυνατό σουτ, που κόντραρε και σε αντίπαλο, έκανε το 4-0.

Το πέμπτο γκολ του ΠΑΟΚ το οποίο προστέθηκε στον πίνακα του σκορ, έμελλε να είναι και αυτό που επέφερε και συγκίνηση στην Τούμπα. Το πέτυχε ο Μουσλίμοβιτς, στην τελευταία εμφάνισή του στο συγκεκριμένο γήπεδο, με αποτέλεσμα να δείξει και το μπλουζάκι που φόραγε μέσα από την φανέλα και το οποίο έγραφε: «Μία φορά ΠΑΟΚ, για πάντα ΠΑΟΚ».