> Voliotaki: Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τους απολυμένους φύλακες

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τους απολυμένους φύλακες

Από χτες Δευτέρα 2/5 το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας στο Βόλο βρίσκεται υπό κατάληψη από απολυμένους φύλακες. Η επί χρόνια εφαρμοζόμενη τακτική της ανάθεσης πάγιων και διαρκών αναγκών του Πανεπιστημίου, όπως είναι η καθαριότητα και η φύλαξη, σε εργολάβους, αντί της κάλυψής τους με μόνιμο προσωπικό, για μια ακόμα φορά δείχνει το αδιέξοδο και τα σοβαρά προβλήματα που οδηγεί η πολιτική της ελαστικής εργασίας.

Με την αλλαγή του εργολάβου φύλαξης -μετά από δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό- οι μέχρι σήμερα εργαζόμενοι ως συμβασιούχοι φύλακες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας απολύονται και στην θέση τους προσλαμβάνονται, με μικρότερες αποδοχές, άλλοι εργαζόμενοι, χωρίς προϋπηρεσία, έτσι ώστε να μειωθεί το... κόστος φύλαξης.


Η διοίκηση του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, παρά την αναμφισβήτητα μεγάλη πίεση που υφίσταται από την συνεχή υποχρηματοδότηση του Πανεπιστημίου από την μεριά της πολιτείας, δεν είναι άνευ ευθυνών για την εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση η οποία προέκυψε για τους απολυμένους φύλακες και τις οικογένειές τους.


Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας για άλλη μια φορά ζητά την κατάργηση των εργολαβιών, καλεί τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να συνεργαστεί με τους απολυμένους ώστε να βρεθεί κοινά αποδεκτός τρόπος αντιμετώπισης του σοβαρότατου αυτού προβλήματος και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον αγώνα των απολυμένων φυλάκων για το δικαίωμα στην εργασία και τελικά για το δικαίωμα στην ζωή και στην αξιοπρέπεια. 


ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΓΡΑΨΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙ, ΝΤΑ?? 

ΚΥΡΙΟΙ, ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ