> Voliotaki: Πρόταση Πάγκαλου στο Σαμαρά να γράψουν τον λαό…

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Πρόταση Πάγκαλου στο Σαμαρά να γράψουν τον λαό…

Το Αρθρο 54 -1.  του Συντάγματος λέει:

Το εκλογικό σύστημα και οι εκλογικές περιφέρειες ορίζονται με νόμο που ισχύει από τις μεθεπόμενες εκλογές, εκτός και αν προβλέπεται η ισχύς του άμεσα από τις επόμενες εκλογές με ρητή διάταξη που ψηφίζεται με την πλειοψηφία των δύο τρίτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
Αυτή την πρόταση κάνει ο Πάγκλος στο Σαμαρά μέσα από το «Έθνος της Κυριακής». Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης προτρέπει τη Νέα Δημοκρατία να συμπράξει με το ΠΑΣΟΚ στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής, και ταυτόχρονα καλεί τον Αντώνη Σαμαρά να ζητήσει εκλογές, από βήματος Βουλής, εφόσον εκτιμά ότι η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έχει χάσει τη λαϊκή νομιμομοποίηση.

«Με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο, θα οδηγηθούμε σε ακυβερνησία. Κάτι που σημαίνει ότι την επομένη των εκλογών το δημόσιο δεν θα είναι σε θέση να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις, και η χώρα θα μετατραπεί σε προτεκτοράτο των δανειστών. Ας έρθει η Νέα Δημοκρατία να ψηφίσουμε μαζί έναν καινούριο εκλογικό νόμο, που θα ισχύσει άμεσα, και θα εγγυάται ότι το πρώτο κόμμα θα σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση», δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Εμείς τι να πούμε τώρα;
Ας ακούσουμε τι φώναζε ο σοφός  λαός.

ΑΝΤΕ ΓΑΜΗ, ΑΝΤΕ ΓΑΜΗ, 
ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΠΑΓΚΑΛΕ