> Voliotaki: Σκληρή κριτική από τον Κώστα Σημίτη

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Σκληρή κριτική από τον Κώστα Σημίτη

"Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ"

Ιδιαίτερα επικριτικός προς την κυβέρνηση εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής. Ο κ. Σημίτης αναφέρεται στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ενώ παράλληλα επικρίνει την πολιτική της κυβέρνησης αναφέροντας ότι έχει τακτικό ορίζοντα ένα έως δύο χρόνια.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός «η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος έχουν σθεναρά αρνηθεί την ανάγκη αναδιάρθρωσης. Η αναδιάρθρωση καθιερώθηκε όμως από την απόφαση της 25ης Μαρτίου ως μέσο για τον περιορισμό του υπερβολικού χρέους μιας χώρας.


Μπορεί να τεθεί ως προϋπόθεση της χορήγησης βοήθειας από το νέο μηχανισμό και έτσι να επιβληθεί σε μια χώρα. Η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική που μπορεί να περιγραφεί με τις λέξεις βλέποντας και κάνοντας.


Περιμένει τα αποτελέσματα της προσπάθειάς της και ανάλογα επιδιώκει πρόσθετους στόχους, ζητεί από τους δανειστές προσαρμογές των όρων του δανείου και διερευνά νέες δυνατότητες χρηματοδότησης. Είναι μια τακτική με χρονικό ορίζοντας ένα ως δύο χρόνια».