> Voliotaki: Μεγάλες περιπέτειες για τη δημοσιογραφία

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Μεγάλες περιπέτειες για τη δημοσιογραφία

Τις τελευταίες ώρες εκφράζεται η άποψη από την Ένωση Συντακτών για κυλιόμενες 48ωρες απεργίες των δημοσιογράφων που θα διαρκέσουν 6 ολόκληρες ημέρες.
Εκφράζεται η άποψη από μεγάλο μέρος των δημοσιογράφων ότι πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη απόφαση η οποία θα δώσει την ευκαιρία σε επιχειρηματίες των ΜΜΕ να απολύσουν δημοσιογράφους, να κλείσουν έντυπα βάζοντας σε μία μεγάλη περιπέτεια το δημοσιογραφικό κλάδο.

Από τη άλλη όμως, υπάρχει η άποψη ότι πρέπει να υπάρξει μία έντονη αντίδραση όλου του κλάδου για τα όσα συμβαίνουν αυτή την εποχή σε κανάλια και εφημερίδες.

Οι υγιείς δημοσιογραφικές επιχειρήσεις προσπαθούν να μεταφέρουν στην Ένωση Συντακτών την άποψη ότι «μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά», καθώς δε θα αντέξουν τη στέρηση εσόδων από τις πωλήσεις εφημερίδων ή τις διαφημίσεις.

Η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ αυτή τη στιγμή προβληματίζεται σε ποια από τις δύο απόψεις να καταλήξει, φοβούμενη ακόμα και ένα απεργιακό φιάσκο, καθώς ήδη ένα μέρος δημοσιογραάφων του Οργανισμού Λαμπράκη έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για μία κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου.

Είναι φανερό ότι η ελληνική δημοσιογραφία έχει μπει σε μία μεγάλη περιπέτεια, καθώς τα ΜΜΕ μαστίζονται από την οικονομική κρίση της εποχής και οι άνεργοι στον κλάδο αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.