> Voliotaki: Τι ενοχλεί τον Πρωθυπουργό

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Τι ενοχλεί τον Πρωθυπουργό

Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου το τελευταίο διάστημα με μέσα μαζικής ενημέρωσης και πολιτικούς παράγοντες του τόπου.

Σύμφωνα με πληροφοριες το γεγονός ότι τα spread ανεβαίνουν κατακόρυφα σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη συζήτηση περί αναδιάρθρωσης ανάγκασαν τον πρωθυπουργό στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο να καταγγείλλει media και «διαμεσολαβητές εργολάβους της αγωνίας των πολιτών», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου έτσι θέλησε να περάσει ένα μήνυμα σιωπής προς όλες τις κατευθύνσεις, αν και είναι αμφίβολο αν τα καταφέρει....


Ήδη από τη Μεγάλη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας είχε ζητήσει να μην γίνεται λόγος περί αναδιάρθρωσης. Λίγα λεπτά μετά το τέλος της ομιλίας του τρεις βουλευτές που πήραν το λόγο μίλησαν ακριβώς γι’ αυτό το θέμα.

Εφημερίδες, δελτία ειδήσεων και διαδίκτυο έχουν σχεδόν μονίμως αυτό το θέμα, ενώ τα ξένα μέσα ενημέρωσης σχεδόν είναι βέβαια για την τελική απόφαση. Μαζί με όλα αυτά ήρθε και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης να ζητήσει αναδιάρθρωση «εδώ και τώρα», κάτι που όπως ήταν φυσικό ενόχλησε τον κ. Παπανδρέου.

Την ερχόμενη εβδομάδα στελέχη της κυβέρνησης αναμένεται να συνεχίσουν την εκστρατεία διαψεύσεων, προκειμένου να καθυσηχάσουν αγορές και ελληνική κοινωνία. Ο πρωθυπουργός είναι βέβαιο ότι θα επανέλθει, όμως παράλληλα η εσωκομματική αντιπολίτευση δεν δείχνει διατεθειμένη να τον υπακούσει, αν και τηρεί στάση αναμονής εν όψει διαφαινόμενου ανασχηματισμού