> Voliotaki: Νέα αύξηση(;) των Τελών Κυκλοφορίας “παγώνει” την αγορά αυτοκινήτων

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Νέα αύξηση(;) των Τελών Κυκλοφορίας “παγώνει” την αγορά αυτοκινήτων

H φήμη που θέλει τα Τέλη Κυκλοφορίας να αυξάνονται κατά 10% με 15% το 2012 έχει προκαλέσει σύγχυση σε εμπόρους αυτοκινήτων, ιδιοκτήτες αλλά και εισαγωγείς. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα ακούγονται δεν αποκλείεται η αύξηση να φτάσει και το 20% για τα ιδιαίτερα ρυπογόνα αυτοκίνητα με μεγάλους κινητήρες....

Άλλωστε η συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων έχει υποστεί τεράστια πτώση καθώς οι πωλήσεις τους περιορίζονται σε μονοψήφιο ή μηδενικό αριθμό κάθε μήνα εξαιτίας του Φόρου Πολυτελείας, αλλά και του κόστους χρήσης. Ο στόχος από την αύξηση των Τελών Κυκλοφορίας για το 2012 είναι η άντληση επιπλέον 350 εκατ. ευρώ ώστε να καλυφθεί μέρος της «μαύρης τρύπας» που έχει παρουσιαστεί στα δημοσιονομικά έσοδα.

«Ακυρώνουν τις παραγγελίες»

Η δημοσιοποίηση της φήμης και μόνο περί αύξησης των Τελών Κυκλοφορίας το 2012 «πάγωσε» τις νέες παραγγελίες αυτοκινήτων. Αν μάλιστα η φήμη επιβεβαιωθεί οι ιδιοκτήτες Ι.Χ θα αναγκαστούν να πληρώσουν ακριβότερα από 20 έως και 200 ευρώ τα Τέλη Κυκλοφορίας ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους για να μην τα πληρώσουν.

Πτώση 55,2% το Μάρτιο

Νέα πτώση ρεκόρ κατέγραψαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα το Μάρτιο η πτώση άγγιξε το 55,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι!