> Voliotaki: Στο ΣτΕ κατά Λοβέρδου 12 φαρμακοποιοί

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Στο ΣτΕ κατά Λοβέρδου 12 φαρμακοποιοί

Υποστηρίζουν ότι είναι παράνομη η άρνησή του για λειτουργία Σάββατα και απογεύματα

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κρίνει όπως φαίνεται το θέμα της λειτουργίας των φαρμακείων τα Σάββατα και τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τρίτης.

Δώδεκα φαρμακοποιοί απ’ όλη τη χώρα, απ’ τους οποίους οι επτά λειτουργούν ως ομόρρυθμες εταιρείες προσέφυγαν με προσφυγή τους στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση, όπως τη χαρακτηρίζουν του υπουργού Υγείας να εκδώσει την προβλεπόμενη από τον ν. 3918/2011 απόφαση για τις προϋποθέσεις λειτουργίας των φαρμακείων, η οποία θα έπρεπε να είχε εκδοθεί απ’ την 1η Απριλίου.


Αντ’ αυτής, όπως αναφέρουν, εκδόθηκε εγκύκλιος από το...

γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας με την οποία επαναφέρεται το παλαιό ωράριο των φαρμακείων έως την έκδοση της υπουργικής απόφασης, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των φαρμακείων τα Σάββατα και τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τρίτη.

Στην προσφυγή υποστηρίζουν πως αποκλειστικά αρμόδιος να καθορίσει τον τρόπο λειτουργίας των φαρμακείων είναι ο υπουργός Υγείας και η παράλειψή του να εκδώσει σχετική διάταξη παραβιάζει το Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό δίκαιο, Επιπλέον, σύμφωνα με την προσφυγή, ο γενικός γραμματέας προχώρησε στην έκδοση της εγκυκλίου χωρίς την εξουσιοδότηση του υπουργού Υγείας η οποία ωστόσο, ακόμη κι αν υπήρχε, όπως αναφέρεται, θα ήταν παράνομη.