> Voliotaki: "Tίποτα δέν μάς χαρίστηκε"

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

"Tίποτα δέν μάς χαρίστηκε"

Δηλώσεις έκανε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μετά από το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες για όλα τα θέματα που αφορούν τη χώρα μας.

«Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, τίποτα δεν είχε προεξοφληθεί», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην οικονομία και συμπλήρωσε: «Φτάσαμε στη σημερινή απόφαση - επαναβεβαίωση της απόφασης της 11ης Μαρτίου - με τη σταθερή μας διεκδίκηση, με την ανάδειξη της ευρωπαϊκής διάστασης του προβλήματος»....


Όπως είπε, μετά και από τις εξελίξεις στην Πορτογαλία και στη Λιβύη δικαιώθηκε απόλυτα η επιμονή της κυβέρνησης να υπάρξει απόφαση για τα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος στις 11 Μαρτίου.

«Η απόφαση της 11ης Μαρτίου δίνει νέα ώθηση στη συλλογική προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας και επιβεβαιώθηκε και σήμερα», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου. Αναφερόμενος στην προσφυγή πριν από ένα χρόνο της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ένα συνεχή αγώνα να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία και το κύρος της Ελλάδας».

«Η προσπάθειά μας πέτυχε, όλοι αναγνωρίζουν πια το σημαντικό δρόμο που διανύσαμε. Πετύχαμε να βελτιώσουμε το πλαίσιο εφαρμογής του μνημονίου», τόνισε.

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: η ΕΕ θα στηρίξει τις χώρες της ευρωζώνης με κάθε τρόπο» τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα, ιδιαίτερα για τις αγορές.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Πορτογαλία, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα της προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης, αλλά σε κάθε περίπτωση «η Ευρώπη είναι εδώ».

Σε ερώτηση για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και κατά πόσο η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη ακόμα και να συγκρουστεί (πχ στην περίπτωση της ΔΕΗ) για την εφαρμογή του, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το πρόγραμμα βάζει ένα πλαίσιο, αποτελεί μέρος ενός γενικότερου προγράμματος εξυγίανσης του Δημοσίου.

Το πρόγραμμα θα εξειδικευθεί, συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας ότι όλες οι προτάσεις θα συζητηθούν και θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση.