> Voliotaki: Oλυμπιακός Βόλου καί Νίκη Βόλου...μπορεί να γίνουν ΕΝΑ?

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Oλυμπιακός Βόλου καί Νίκη Βόλου...μπορεί να γίνουν ΕΝΑ?

 
Συγχώνευση, ένα θέμα που έχει συζητηθεί πολλές φορές για τις δύο ομάδες του Βόλου Νίκη και Ολυμπιακού. Τελευταία φορά ήταν όταν ο Αχιλλέας Μπέος είχε αναλάβει τις τύχες της Νίκης και αποπειράθηκε να ενώσει τις δύο δυνάμεις. Η κατάληξη γνωστή…
Για μένα η λέξη «συγχώνευση» είναι λάθος. Δεν γίνεται να υπάρξει συγχώνευση των δύο ιστορικών σωματείων. Γίνεται όμως να επιτευχθεί η
συστράτευση, η σύμπνοια, η συμφιλίωση, η κοινή πορεία προς επιτυχίες που μέχρι τώρα ο ποδοσφαιρικός φίλαθλος κόσμος της Μαγνησίας δεν έχει γευτεί. Και με τα τωρινά δεδομένα δεν νομίζω να γευτεί και ποτέ....

Πως μπορεί να γίνει η συστράτευση των δύο ιστορικών σωματείων?
Οι δυσκολίες πολλές. Οι τυπικές και γραφειοκρατικές δυσκολίες ακόμη περισσότερες. Οι ουσιαστικές όμως δυσκολίες κατά την άποψή μου μηδαμινές. Τα δύο ποδοσφαιρικά σωματεία γίνεται να μπουν κάτω από την ίδια ομπρέλα αρκεί να το θέλουν οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων. Η ουσιαστική δυσκολία είναι μόνο αυτή. Τα τυπικά θέματα μπορούν να λυθούν πολύ εύκολα. Πως? Τα δύο ιστορικά σωματεία συνεχίζουν να υπάρχουν με τα ίδια ονόματα με την διαφορά πως γίνονται ερασιτεχνικά. Δημιουργείται μία ομάδα που εκπροσωπεί όλο τον φίλαθλο κόσμο της Μαγνησίας και παίρνει τη θέση της ομάδος που βρίσκεται πιο ψηλά σε κατηγορία (Προφανώς του Ολυμπιακού Βόλου).

Γιατί να γίνει αυτή η συστράτευση?
Οι λόγοι μιας τέτοιας ενέργειας πολλοί:
  • Πολύ μεγαλύτερη δυναμική κόσμου. Ακόμη και το Πανθεσσαλικό θα μπορούσε να γίνει έδρα. Τουλάχιστον 10.000 με 12.000 φίλαθλοι σε κάθε αγώνα. Πάνω από 20.000 σε ντέρμπι. Κερκίδα? Το πέταλο του Πανθεσσαλικού γεμάτο από παθιασμένους οπαδούς που θα έκαναν το ΑΕΛ FC ARENA να μοιάζει εκκλησία.
  • Τερματισμός αντιπαραθέσεων ανάμεσα σε φιλάθλους της ίδιας πόλης. Πόσο μας έχει κουράσει η αντιπαράθεση αυτή? Πόση ενέργεια χαμένη προς λάθος σκοπούς?
  • Κάθε ματς και μία γιορτή. Χωρίς μίση και έχθρες. Ο γονιός θα μπορεί να παίρνει το παιδί του και να πάει στο γήπεδο χωρίς να σκέφτεται πως θα περάσει από το αντίπαλο στρατόπεδο…
  • Περισσότερα έσοδα (Χορηγοί, εισιτήρια κλπ)
  • Προσέλκυση μεγαλύτερων επενδυτών. Πώς να μην προσελκύσεις επενδυτές όταν θα είσαι ουσιαστικά η πρώτη επαρχιακή ομάδα με διαφορά από τη δεύτερη?

Θα μπορούσα να αναφέρω κι άλλους λόγους αλλά τους περισσότερους όλοι τους γνωρίζουμε…

Ποιοι αντιδρούν σ’ αυτή τη συστράτευση?
Κατά τη γνώμη τη συστράτευση τη θέλουν οι περισσότεροι φίλαθλοι. Δεν το βγάζω από το μυαλό μου. Έχω συζητήσει με πάρα πολλούς γι’ αυτό το θέμα και οι περισσότεροι είναι θετικοί. Αυτοί που αντιδρούν είναι:
  • Αυτοί που έχουν κάποιο προσωπικό συμφέρον στο να μη γίνει
  • Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν δεθεί με καταστάσεις άλλων δεκαετιών με τις ομάδες
  • Πιτσιρικάδες που έχουν «μολυνθεί» με το μικρόβιο του μίσους για την αντίπαλη ομάδα από πάππου προς πάππου

Ποιοι είναι θετικοί σε μία κίνηση συστράτευσης?
  • Όλοι οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου που δεν βλέπουν κοντόφθαλμα και καταλαβαίνουν πως μόνο με μια τέτοια κίνηση το ποδόσφαιρο της Μαγνησίας θα πήγαινε όχι ένα αλλά δέκα βήματα πιο μπροστά
  • Όλοι οι φίλαθλοι που βλέπουν το ποδόσφαιρο ως μια γιορτή και όχι ως μια πολεμική αναμέτρηση
  • Όλοι οι φίλαθλοι που δεν τους αρέσει να έρχονται σε αντιπαράθεση με συμπολίτες τους
  • Τέλος όλοι οι φίλαθλοι που βλέπουν πως αυτή η λύση είναι και ο μόνος δρόμος προς την καταξίωση και καθιέρωση στη Super League

Τι όνομα θα μπορούσε να έχει αυτή η ομάδα?
Το μόνο εύκολο νομίζω είναι το όνομα. Το κοινό χαρακτηριστικό και των δύο ομάδων είναι η λέξη «ΒΟΛΟΣ» στο όνομά τους. Οπότε γιατί να το ψάχνουμε περισσότερο?
Ξέρω πολλοί θα διαφωνήσετε με την άποψή μου. Αυτή είναι όμως και σας την καταθέτω. Θα παρακαλούσα να σχολιάσετε χωρίς να βρίζετε ώστε να κάνουμε έναν ωραίο διάλογο με επιχειρήματα.