> Voliotaki: Ο Καντάφι θα μείνει "μέχρι τέλους" στη Λιβύη

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ο Καντάφι θα μείνει "μέχρι τέλους" στη Λιβύη

ΝΕΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ: "ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΑΝ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ"

Ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι θα παραμείνει στη Λιβύη «μέχρι τέλους» για να την οδηγήσει στη νίκη κατά των εχθρών, δήλωσε σήμερα κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας μετά την αυτομόληση του βρετανού υπουργού Εξωτερικών Μούσα Κούσα, ο οποίος μετέβη χθες στη Βρετανία, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι το μόνο που κατάφεραν οι δυτικές αεροπορικές επιδρομές κατά της Λιβύης ήταν να ενώσουν τον λαό κατά του εχθρού.


«Αν αυτή η επίθεση κατάφερε κάτι, αυτό είναι ότι συσπείρωσε το λαό γύρω από τον ηγέτη και την ενότητα του έθνους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραήμ. «Ειδικά τώρα. Βλέπουν ξεκάθαρα τον εχθρό», σημείωσε.


Στην ερώτηση αν...

ο Καντάφι και οι γιοι του εξακολουθούν να βρίσκονται στη χώρα, ο Ιμπραήμ απάντησε: «Μείνετε ήσυχοι, είμαστε όλοι εδώ. θα παραμείνουμε εδώ μέχρι τέλους. Αυτή είναι η χώρα μας. Είμαστε δυνατοί σε κάθε μέτωπο».

«Δεν στηριζόμαστε σε άτομα για να ηγηθούν του αγώνα. Αυτός είναι ένας αγώνας ενός ολόκληρου έθνους. Δεν εξαρτάται από άτομα ή αξιωματούχους», προσέθεσε.

«Έχουμε εκατομμύρια ανθρώπους που ηγούνται αυτού του αγώνα», είπε ακόμα.

Ο Ιμπραήμ απέρριψε επίσης τις υποθέσεις ότι οι αεροπορικές επιδρομές των συμμαχικών δυνάμεων ανέτρεψαν την ισορροπία υπέρ των δυνάμεων των αντικαθεστωτικών που αγωνίζονται κατά του στρατού του Καντάφι ή ότι αυτές ενθαρρύνουν τους απλούς ανθρώπους να επιδιώξουν την αλλαγή μετά τη διάρκειας τεσσάρων δεκαετιών κυριαρχία του Καντάφι.

«Με τις αεροπορικές επιδρομές και τον βομβαρδισμό κάθε λιβυκής πόλης, δεν βλέπεις ανθρώπους να βγαίνουν έξω μαζικά ζητώντας αλλαγή», σημείωσε.

«Πού είναι η λαϊκή επανάσταση; Πού είναι οι φυλές που θα έβγαιναν και θα έλεγαν στον ηγέτη: 'Φύγε από τη χώρα'; Πρέπει να δείτε τα σημάδια», κατέληξε.