> Voliotaki: Κερατέα: Αιχμές Παπουτσή σε δικαστές

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Κερατέα: Αιχμές Παπουτσή σε δικαστές

«Η ουσία είναι ότι νόμοι υπάρχουν αλλά παραβιάζονται. Και την πιστοποίηση της παραβίασης των νόμων του κράτους δεν κάνουν οι αστυνομικές αρχές, την κάνουν οι δικαστικές και οι εισαγγελικές αρχές. Οι οποίες έτσι κι αλλιώς βρίσκονται εκεί», δήλωσε με νόημα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής αναφερόμενος στο φλέγον θέμα της Κερατέας....


Ο υπουργός σε δηλώσεις του υπεραμύνθηκε το έργο των αστυνομικών δυνάμεων αναφέροντας ότι απλά πράττουν το καθήκον τους. «Όλοι βρίσκουν τον εύκολο στόχο, τις Αστυνομικές Αρχές. Λοιπόν, οι Αστυνομικές Αρχές κάνουν τη δουλειά τους και την κάνουν με περισσή ψυχραιμία. Προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση η οποία είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα.

Ουδέποτε έχει ξανασυμβεί αυτό το οποίο συμβαίνει. Να δέχονται καθημερινώς επιθέσεις με μολότοφ και να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή η ζωή των ανθρώπων, των αστυνομικών των ιδίων».

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη περιοχή της Κερατέας είναι απαράδεκτη, σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή, τονίζοντας ότι ορισμένοι «επιχειρούν να μετατρέψουν μια προσπάθεια της Κυβέρνησης για τη δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων με όλους τους περιβαλλοντικούς κανόνες, σε μια αστυνομική υπόθεση».