> Voliotaki: Ροδούλα Ζήση: "Η ανάπτυξη του σιδηροδρόμου..." και πράσινα άλογα

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ροδούλα Ζήση: "Η ανάπτυξη του σιδηροδρόμου..." και πράσινα άλογα

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύθηκε στον τοπικό Τύπο υπό μορφή είδησης το ουσιαστικά  "δελτίο Τύπου" της αντιπροέδρου της βουλής  κ. Ζήση. Ανέφερε λοιπόν:

"Η ανάπτυξη του σιδηροδρόμου από τη Λακωνία μέχρι τον Έβρο και από την Ηγουμενίτσα μέχρι το Βόλο, δίνει προστιθέμενη αξία στην μεταφορά και στην πρόσβαση, με οικολογική, εμπορευματική και οικονομική διάσταση", τόνισε η Αντιπρόεδρος της Βουλής, ενώ έθεσε θέματα επιδότησης άγονων γραμμών και συλλογικών συμβάσεων…

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ απάντησε στην κ. Ζήση ότι για την ηλεκτροκίνηση Βόλου - Λάρισας το κόστος κατασκευής υπολογίζεται στα 30 εκατ. ευρώ τα οποία είναι ρεαλιστικά να γίνουν από το "Τζέσικα".

Πόσο θράσος έχουν τελικά αυτοί οι Πασόκοι;

Πόσο ηλίθιους θεωρούν τους απλούς πολίτες;

Από πού αντλούν το δικαίωμα να δουλεύουν το λαό και τους εργαζόμενους;

Τόσα ψέματα, τόσο δούλεμα, τόση υποκρισία, τόση ξεδιαντροπιά και τόση αναλγησία, από αυτούς  που έχουν την ευθύνη διακυβέρνησης, δεν έχει ξαναζήσει αυτή η χώρα. 

Δεν χρειάζεται να το ψάξεις πολύ. Αν παρακολουθείς λίγο την ειδησεογραφία δεν γίνεται να μην αγανακτήσεις και να μην ρωτήσεις:

Κυρία Ζήση, σε ποια χώρα ζείτε;  Για ποια ανάπτυξη και σε ποιον σιδηρόδρομο αναφέρεστε; Την ίδια ώρα που το δίκτυο του σιδηροδρόμου συρρικνώνεται και ο κόσμος στην Πελοπόννησο, στην Φλώρινα, στην Δυτική Θεσσαλία, στην Μακεδονία και στην Θράκη  ξεσηκώνεται και διαμαρτύρεται που του "κόβετε" το τρένο.

Δεν ξέρετε τι σας γίνεται ή ηθελημένα λέτε αοριστολογίες και ψέματα, νομίζοντας ότι οι χαχόλοι, τα πρόβατα, ο λαουτζίκος,  μπορεί να χάψει ότι του σερβιριστεί;

Ποια Λακωνία, κυρία αντιπρόεδρε; Αν δεν το ξέρετε, έπαψε πια να σφυρίζει εκεί το τρένο, μα και σ’ ολόκληρη την Πελοπόννησο, ύστερα από απόφαση της κυβέρνησης.

Ποιόν Έβρο, κυρία Ζήση; Αν δεν το μάθατε, πέραν Θεσσαλονίκης κυκλοφορούν μόνο δυο τρενάκια. Για πρώτη φορά η Δυτική Μακεδονία έμεινε χωρίς τρένο και η Ανατολική Μακεδονία κι ολόκληρη η Θράκη δεν συνδέεται σιδηροδρομικά με την υπόλοιπη Ελλάδα. Κι αυτό κυρία μου έργο της κυβέρνησης είναι.


Ποια Ηγουμενίτσα, κυρία Ροδούλα Ζήση; Τι έχετε πάθει; Αν δεν το γνωρίζετε, μάθετέ το ότι εκεί δεν κυκλοφορεί τρένο, ούτε κυκλοφόρησε ποτέ. Κυκλοφορεί μόνο σαν σχέδιο από τους Πασόκους, σε κάποια θολωμένα μυαλά, σαν και τα δικά σας δηλαδή, όταν θέλουν να παραμυθιάσουν τον κόσμο. Ξεχνάτε όμως ότι δεν είμαστε στο 1981, μα στο 2011. Ξεχνάτε επίσης ότι η Εγνατία σχεδιάστηκε και γίνεται χωρίς να προβλεφτεί η χάραξη σιδηροδρομικής γραμμής. Έγκλημα! (Είστε και μηχανικός τρομάρα σας). Ντροπή σας.

Ποιος Βόλος, Ροδούλα μου; Κλείνετε το εργοστάσιο, βάζετε λουκέτο σε  σταθμούς, υποβαθμίζετε υπηρεσίες και σε πρώτη φάση διώχνετε 100 περίπου σιδηροδρομικούς. Διώχνετε Μηχανοστασιάρχες και τους κάνετε φύλακες. Διώχνετε μηχανοδηγούς και τους κάνετε τραυματιοφορείς και  επιστάτες στα σχολεία. Διώχνετε προϊσταμένους  και τους κάνετε νυχτοφύλακες. Διώχνετε αρχιτεχνίτες, με ιδιαίτερη ειδίκευση και τους κάνετε εργάτες γενικών καθηκόντων. Κλπ.  κλπ. – κλπ. Όλοι αυτοί βέβαια σε τρεις, έξι, δέκα μήνες, άντε το πολύ σε ένα – ενάμιση χρόνο βγαίνουν στη σύνταξη.

Είναι προφανές λοιπόν ότι το κάνετε για να τους εξευτελίσετε. Θα μου πείτε ότι καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Αχ, Ροδούλα μου, φαντάσου να σου λείπουν λίγα ένσημα για την σύνταξή σου και να σου δώσουν «οικιοθελή μετάταξη», και να γίνεις στα στερνά π.χ. καθαρίστρια, για να τα συμπληρώσεις. (Είπαμε καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή).

Θα μου πεις ότι πολύ μαλάκας πρέπει να είναι κάποιος για να περιμένει κάτι τέτοιο. Εσύ, ήδη έχεις εξασφαλίσει την σύνταξή σου. Έχεις φροντίσει για τα γεράματά σου. Βόλεψες την ανιψιά, βόλεψες  οσφυοκάμπτες τηλεπαρουσιαστές για να σε "λιβανίζουν", χωρίς βέβαια να πατάνε το πόδι τους ποτέ στη "δουλειά"  βόλεψες ψηφοφόρους, γλείφτες και ρουφιάνους (φυσικά αποκλειστικά πράσινους) και δεν σε νοιάζει.  

Λίγα ψέματα λοιπόν παραπάνω ποιόν θα βλάψουν;

ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΑ ΖΗΣΗ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

ΕΧΕΤΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ 
ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΔΟΥΛΕΜΑ.

ΟΤΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΣΑΝ ΛΑΟΣ, ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ


ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΒΟΛΟΥ- ΛΑΡΙΣΑΣ, ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΧΟΝΤΡΟ ΨΕΜΑ, ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟΥ, ΟΝΟΜΑΤΙ ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ.


ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ:
ΡΟΔΟΥΛΑ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΧΑΜΠΑΡΙ (ΦΥΣΙΚΑ, ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΓΝΟΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ), ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ. ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΨΗΦΙΣΕΙ. ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ. 

ΡΟΔΟΥΛΑ, ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ. ΠΑΨΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙΣ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΩΣ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤ’ ΙΔΙΑΝ. ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΣΟΥ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.