> Voliotaki: Ενταση στή Τούμπα

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ενταση στή Τούμπα

Ένταση επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Τούμπας, όπου διεξάγεται ο αγώνας ρεβάνς για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού (1-1 το πρώτο ματς). Στη Θεσσαλονίκη έχουν μεταφερθεί ισχυρότατες δυνάμεις της Αστυνομίας, καθώς και τμήμα της δύναμης ΔΕΛΤΑ.



Συνολικά έχουν αναπτυχθεί 2.500 άνδρες των ΜΑΤ, περιμετρικά του γηπέδου του ΠΑΟΚ. Ο αγώνας, κατόπιν αποφάσεως του αθλητικού δικαστή, διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών. Η ομάδα του ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με αυτήν την ποινή λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου. Ο αθλητικός δικαστής έκρινε πως τα επεισόδια προκάλεσαν οι οπαδοί της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη.

Ήδη από την Τρίτη η ατμόσφαιρα μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ ήταν ηλεκτρισμένη. Πέντε χιλιάδες φίλαθλοι παρακολούθησαν την προπόνηση. Ο εκνευρισμός κλιμακώθηκε με την παρουσία ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο εκτελούσε χαμηλές πτήσεις πάνω και πέριξ του γηπέδου. Τον εκνευρισμό αυτό μετέφερε και ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, κ. Ζαγοράκης, στις αστυνομικές αρχές, τις οποίες επισκέφτηκε, προκειμένου να εκφράσει την αγανάκτηση των οπαδών και των στελεχών της ομάδας για τα υπερβολικά μέτρα που έχει λάβει η αστυνομία. Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται, άλλωστε, και ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ραχωβίτσας, προκειμένου να συντονίσει τις μονάδες της Αστυνομίας που έχουν αναπτυχθεί, για να αντιμετωπίσουν πιθανά επεισόδια.

Επεισόδια

Ήδη τα πρώτα επεισόδια ξέσπασαν γύρω στις 17:00, όταν 350 οπαδοί του ΠΑΟΚ ενεπλάκησαν σε οδομαχίες με άνδρες των ΜΑΤ περιμετρικά του σταδίου της Τούμπας.

Έγινε χρήση δακρυγόνων. Προηγουμένως και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στο γήπεδο η ομάδα του Ολυμπιακού, ενώ οι αποσκευές των παικτών και των συνοδών μεταφέρθηκαν από ειδικό κλειστό όχημα εταιρείας μετακομίσεων για λόγους ασφαλείας.