> Voliotaki: Ο λόγος του βασιλιά Γιωργάκη

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ο λόγος του βασιλιά Γιωργάκη

Οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν και τα Όσκαρς δόθηκαν στα φαβορί, η τελετή ήταν λαμπερή για ακόμα μία φορά με τους stars του Hollywood να την τιμούν με την παρουσία τους στο Kodak Theatre. Αυτά. Το κείμενο γράφτηκε πριν αρχίσουν οι απονομές, επομένως εσείς θα ξέρετε αν γράφω παπαριές τόση ώρα ή όχι. Αλλά του πούστη, υπάρχει περίπτωση να έπεσα τόσο έξω;

Μία από τις ταινίες που ξεχώρισαν (συνεχίζω στο ίδιο στυλ) ήταν το «The king’s speech», του οποίου το σενάριο έχει πολύ ενδιαφέρον: Διάδοχος θρόνου που μόλις έχασε τον πατέρα του και με δυσκολίες στην ομιλία, με τη βοήθεια ενός δασκάλου (στο ρόλο ο καταπληκτικός Τζέφρι Ρας) προσπαθεί να τις ξεπεράσει, ώστε να είναι έτοιμος για τον πρώτο του λόγο μπροστά στο βρετανικό λαό ως βασιλιάς.

Σας θυμίζει κάτι ο συνδυασμός «διάδοχος» και «δυσκολίες στην ομιλία»; Κυρίες και κύριοι… μετά το Gap Swan, έχω την τιμή να σας παρουσιάσω και το «George’s speech» και τις προετοιμασίες του για τον πρώτο του λόγο, λίγο πριν γίνει πρωθυπουργός:


































Έχουμε ακόμα μία χολιγουντιανή πρόταση, από το φίλο Κώστα W. Πρόκειται για μια ταινία που αδικήθηκε κατάφωρα από την επιτροπή των Όσκαρς και δεν προτιμήθηκε σε καμία κατηγορία. Ούτε σ’αυτή των βαρέων βαρών.