> Voliotaki: "Ερευνα σε βάθος"

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

"Ερευνα σε βάθος"


Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα RealΝews, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, τόνισε προς κάθε κατεύθυνση ότι κανείς δεν είναι υπεράνω ελέγχου, ούτε οι πρώην πρωθυπουργοί, ενώ προέταξε την ανάγκη συναίνεσης που έχει ανάγκη ο τόπος. «Κάθε συζήτηση περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες μόνο κακό μπορεί να κάνει», δήλωσε ο υπουργός, ενώ πρόσθεσε πως οι εκλογές θα γίνουν το 2013.

 Ως αρμόδιος υπουργός, διαβεβαιώνει πως η αλλαγή του εκλογικού νόμου...
 θα γίνει πράξη, τονίζοντας πως «στόχος της κυβέρνησης είναι ένας εκλογικός νόμος που θα επιδιώκει την ενίσχυση της αυτονομίας της πολιτικής και της ανεξαρτησίας των βουλευτών, απέναντι σε συμφέροντα με την απαλλαγή τους από την πίεση των πελατειακών σχέσεων».

Για τα φαινόμενα ανυπακοής που παρατηρούνται στην ελληνική κοινωνία δηλώνει πως κατανοεί τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των πολιτών, ξεκαθαρίζει ωστόσο πως η ευνομία είναι η εγγύηση για τα δικαιώματα των πιο αδύναμων. «Η μικροκομματική καθοδήγηση μιας τέτοιας ανυπακοής υπονομεύει κάθε έννοια ευνομίας και το ίδιο το κράτος δικαίου», ανέφερε ο κ. Ραγκούσης, επισημαίνοντας πως για την κυβέρνηση η τήρηση των κανόνων δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Καταλήγοντας, μίλησε και για τα πρόσφατα γεγονότα στη Νομική, κάνοντας λόγο και για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα από τους λαθρομετανάστες. Συγκεκριμένα, είπε ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, όπου ο καθένα διεκδικεί τα δικαιώματά του πάντα μέσα στο πλαίσιο του νόμου. «Ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς εξαιρέσεις» είπε χαρακτηριστικά.