> Voliotaki: Παραιτήθηκε ο Χόσνι Μουμπάρακ. Aντε καί στά δικά μας!

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Παραιτήθηκε ο Χόσνι Μουμπάρακ. Aντε καί στά δικά μας!

Πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της Αιγυπτιακής κυβέρνησης, Όμαρ Σουλεϊμάν, ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ παραιτήθηκε.

«Με δεδομένες τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα, ο πρόεδρος Μοχάμεντ Χόσνι Μουμπάρακ αποφάσισε να εγκαταλείψει τη θέση του προέδρου της δημοκρατίας και ανέθεσε στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο με τη διακυβέρνηση της χώρας», δήλωσε ο Σουλεϊμάν στη σύντομη τηλεοπτική του ανακοίνωση.

Ο γενικός γραμματέας του κυβερνώντος Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος στην Αίγυπτο, Χόσαμ Μπαντράουι, που διορίστηκε πριν από λίγες ημέρες, παραιτήθηκε και αυτός σήμερα, τονίζοντας...
 ότι η Αίγυπτος χρειάζεται νέα κόμματα.

«Πρόκειται για την παραίτησή μου τόσο από τη θέση μου όσο και από το κόμμα», δήλωσε ο κ. Μπαντράουι μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Χαγιάτ.

«Η σύσταση νέων κομμάτων με νέο τρόπο που θα αντικατοπτρίζουν νέες σκέψεις και ιδέες είναι κάτι πολύ καλό για την κοινωνία τώρα, στο παρόν στάδιο», πρόσθεσε.

Ο κ. Μπαντράουι μέλος της Ανω Βουλής του αιγυπτιακού κοινοβουλίου ανέλαβε τη θέση του γενικού γραμματέα στις 5 Φεβρουαρίου αντικαθιστώντας τον Σαφουάτ ελ-Σέριφ.

Πανηγυρισμοί στην Ταχρίρ

Δικαιωμένοι αισθάνονται οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που επί μέρες είχαν κατακλύσει την πλατεία Ταχρίρ και ανέμεναν επί ημέρες την είδηση της αποχώρησής του. Οι Αιγύπτιοι που μέχρι και πριν από λίγη ώρα διαμήνυαν ότι δεν επρόκειτο να υποχωρήσουν εάν ο Μουμπάρακ δεν έφευγε από την εξουσία, άρχισαν τους πανηγυρισμούς, τους χορούς, τα τραγούδια.

Πάνω από ένα εκατομμύριο Αιγύπτιοι, κρατώντας αιγυπτιακές σημαίες και πλακάτ με ειρηνικά συνθήματα ζητωκυγάζουν «Ο λαός έριξε το καθεστώς», «Νικήσαμε», «Είμαστε ελεύθεροι».

Όσο για τον -επί 30 χρόνια- πρόεδρο της Αιγύπτου, έχει μετακομίσει προς το παρόν με την οικογένειά του στο θέρετρο Σαρμ-Ελ-Σέιχ και προετοιμάζει τα επόμενα βήματά του.