> Voliotaki: Μίζες 55 εκ. ευρώ γιά τήν αγορά Γερμανικών υποβρυχίων το 2000 καί 2002

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Μίζες 55 εκ. ευρώ γιά τήν αγορά Γερμανικών υποβρυχίων το 2000 καί 2002



Τις ύποπτες διαδρομές 55 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά 4 υποβρυχίων από τη γερμανική εταιρεία HDW, και τον εξοπλισμό τριών παλαιοτέρων, παρουσιάζει αύριο 7-2-2011 το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Η συμφωνία που υπογράφτηκε το 2000 και το 2002 μεταξύ της γερμανικής εταιρείας και της Ελλάδας αφορά τέσσερα υποβρύχια τύπου 214, αλλά και εξοπλισμό παλαιότερων υποβρυχίων, το κόστος των οποίων ανήλθε σε 1,6 δις ευρώ. Η γερμανική εταιρεία...«Howaldtswerke-Deutsche Werft» (HDW) ανήκει στην ThyssenKrupp. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες στελεχών των εταιρειών HDW και Essen Ferrostaal A.G. στην Εισαγγελία του Μονάχου, δημιουργήθηκε μία ομάδα, η «Team A», με επικεφαλής τον φίλο του Franz Josef Strauss, Hermann Graf von Pückler η οποία είχε το χρήμα και τη δικαιοδοσία να δωροδοκήσει αρμόδιους φορείς ώστε να κερδίσει η εταιρεία τους την ανάθεση της προμήθειας. .

Την υπόθεση ερευνά η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθήνας (άρα δεν θα μάθουμε ποτέ, τίποτε), η οποία και είχε έρθει σε επαφή προ δίμηνου με την Εισαγγελία του Μονάχου.