> Voliotaki: Και όμως μπορούν να γίνουν οι ΜΑ2013

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Και όμως μπορούν να γίνουν οι ΜΑ2013

Με δεδομένο το ενδεχόμενο ότι υπάρχει η δυνατότητα να ανατραπεί η απόφαση της ΔΕΜΑ από την ΓΣ, ακόμα και τώρα είναι δυνατό να γίνουν οι ΜΑ το 2013 στο Βόλο και Λάρισα! Το μόνο που χρειάζεται είναι η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης αλλά και των τοπικών αιρετών μας, που πρέπει να δείξουν ΕΜΠΡΑΚΤΑ την αποφασιστικότητά τους. Δηλαδή:

1. Σε περίπτωση που δεν δοθούν οι απαιτούμενες εγγυήσεις από τη Κυβέρνηση, να παραιτηθούν ΟΛΟΙ οι αιρετοί Δήμων Βόλου, Λάρισας, Περιφέρειας Θεσσαλίας και οι Βουλευτές.

2. Να απαιτήσουν να αλλάξει η Διοίκηση της ΟΕΜΑ άμεσα με άτομα που είναι ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΑ στην υπόθεση των ΜΑ2013 και είναι και διαθέσιμα (πρώην Δημάρχους Βόλου Μήτρου για Πρόεδρος και Βούλγαρη για Διευθύνων Σύμβουλος).

3. Να στελεχωθεί η ΟΕΜΑ από άτομα στο Βόλο (να απολυθούν οι 23 Αθηναίοι και να προσληφθούν Βολιώτες).

4. Να δημιουργηθεί σώμα εθελοντών στήριξης ΜΑ2013 για ΟΛΑ τα θέματα από τώρα (δεν χρειάζεται να ζητάμε όλα από το κράτος, ας κάνουμε κάτι ότι μπορούμε για τον τόπο μας χωρίς αμοιβή Βολιωτάκια!).

5. Η ευθύνη της διοργάνωσης να φύγει από το ΥΠΠΟΤ και να πάει στο Γραφείο Πρωθυπουργού. Να οριστεί υφυπουργός ΜΑ.

6. Τα έργα για τα Μεσογειακά χωριά και την ηλεκτροκίνηση τρένου Βόλου - Λάρισας να γίνουν με ΣΔΙΤ και συνοπτικές διαδικασίες (είναι τεχνικά εφικτό), αφού ενταχθούν και στο ΕΣΠΑ.

7.
Να αναζητηθούν χορηγίες από εταιρίες στη Θεσσαλία, αλλά και από την διασπορά.

8. Αν δεν υπάρξει άλλος τρόπος χρηματοδότησης να ψηφιστεί ειδικό τέλος ΜΑ2013 (πχ 1% επί του ΦΠΑ ή από λογαριασμούς ΔΕΗ).

9. Η χρέωση των ξενοδοχείων να είναι στο 50% του κόστους (ιδία συμμετοχή των ξενοδόχων).

10. Η δωρεάν διακίνηση των αποστολών να γίνει και με κρατικά οχήματα.

Εάν η Ελληνική πλευρά δεσμευτεί για τα παραπάνω, η ΓΣ μπορεί να ανατρέψει την απόφαση της ΔΕΜΑ και να έχουμε ΟΛΑ τα σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη από τους ΜΑ στη Θεσσαλία!

ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ