> Voliotaki: Από τίς τράπεζες θα λαμβάνουν τίς εισφορές τους οι ασφαλισμένοι τού ΙΚΑ

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Από τίς τράπεζες θα λαμβάνουν τίς εισφορές τους οι ασφαλισμένοι τού ΙΚΑ



Μέσω τραπεζών θα εισπράττουν στο εξής οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ τις παροχές που καταβάλλει το Ίδρυμα στους ασφαλισμένους του.

Με απόφαση του Δ.Σ του ΙΚΑ, ορίζεται ως υποχρεωτική από την 1-1-2011, η πληρωμή των παροχών ασθενείας μέσω πίστωσης τραπεζικών λογαριασμών ή των ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει προσκομίσουν στα Τμήματα Παροχών ή στο Τμήμα Μητρώου του Υποκ/τος του τόπου κατοικίας τους τα εξής δικαιολογητικά:

1. Τον αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου -ΑΜΑ - που προκύπτει... είτε από το βιβλιάριο υγείας είτε από Απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης.


2. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και φωτοτυπία.
3. Το πρωτότυπο Τραπεζικό βιβλιάριο και φωτοτυπία της πρώτης σελίδας αυτού με πρώτο όνομα του άμεσα ασφ/νου και ο αριθμός ΙΒΑΝ να διακρίνεται στη φωτοτυπία.

Για τους συνταξιούχους που ήδη έχουν ανοίξει λογαριασμό για την καταβολή της σύνταξής τους, θα ισχύει ο ίδιος λογαριασμός, καθώς και για τους απασχολούμενους σε οικοδομοτεχνικά έργα, η πίστωση γίνεται στους λογαριασμούς που καταβάλλεται το αδειοδωρόσημο.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των εργαζομένων του Ιδρύματος η απόφαση αυτή έχει πολλαπλά οφέλη και τα σημαντικότερο είναι ότι τα τμήματα παροχών και τα Ταμεία θα απαλλαχθούν από τις ουρές ενώ το προσωπικό θα αποδεσμευτεί και θα ενισχύσει τις ανάγκες άλλων τμημάτων.