> Voliotaki: Έπεσε ξύλο μεταξύ των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ!

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Έπεσε ξύλο μεταξύ των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ!

reppas 2.jpg
Σε κυκλοφοριακό χάος κυλιέται από αύριο η Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς αποφάσισαν να συνεχίσουν τις απεργίες του παρά τις προσπάθειες της ΠΑΣΚΕ να τις «σπάσει» και να προσχωρήσει στον δήθεν διάλογο του Ρέππα.
Το κλίμα είναι εκρηκτικό στους κόλπους των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ και σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr τα πράσινα στελέχη ήρθαν αρκετές φορές σε σύγκρουση από την Παρασκευή, μέχρι που έπεσε και ξύλο μεταξύ τους.
Οι ηλεκτροδηγοί στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, υλοποιώντας παλαιότερη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για την προσεχή Δευτέρα, γεγονός που σημαίνει ότι τα δύο αυτά δημοφιλή μέσα σταθερής τροχιάς που καθημερινά εξυπηρετούν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες, θα μείνουν ακινητοποιημένα.
Αν στην απεργία αυτή προστεθεί και η 5ωρη στάση εργασίας, 11 το πρωί με 4 το απόγευμα, που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία, προκειμένου να πάρουν μέρος στη γενική συνέλευση, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο, καθώς οι άλλες εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν είναι τα τρόλεϊ, το τραμ και ο προαστιακός, αλλά και σε αυτά οι εργαζόμενοι δεν αποκλείεται να αποφασίσουν κινητοποιήσεις.
Οι ηλεκτροδηγοί του ΗΣΑΠ και του Μετρό, θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα νέα Γενική Συνέλευση, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους. Όπως όλα δείχνουν θα γίνουν δύο εικοσιτετράωρες απεργίες μέσα στην επόμενη εβδομάδα και 48ωρες την επόμενη, αν ο Ρέππας καταθέσει το νομοσχέδιο
parapolitika.gr