> Voliotaki

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ...

Δεκάδες χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν στο Μιλάνο, κατά του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι με κύρια αναφορά στις αποκαλύψεις του σκανδάλου Ρούμπι Καρίμα. Η κινητοποίηση οργανώθηκε από το αριστερό συνδικάτο Cgil, τα...
κόμματα της κεντροαριστεράς, γυναικείες οργανώσεις, όπως η «Ας Βγούμε από τη Σιωπή» και η οργάνωση για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, Arcigay.
«Μια διαφορετική Ιστορία για την Ιταλία, είναι εφικτή. Μαζί, άνδρες και γυναίκες», το κύριο σύνθημα της όλης πρωτοβουλίας. Με άσπρες εσάρπες, μπαλονάκια και πανό, οι διαδηλωτές, εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στους εισαγγελείς του Μιλάνου, και ειδικότερα στην εισαγγελέα Ίλντα Μποκασσίνι, η οποία, εδώ και δεκαπέντε χρόνια, ασχολείται με έρευνες σε βάρος του «Καβαλιέρε».



Πολλές γυναίκες, είχαν κολλήσει στο παλτό τους φωτοτυπία της αστυνομικής τους ταυτότητας. «Το κάναμε για να αποδείξουμε ότι, στην Ιταλία, υπάρχουν και ερευνήτριες, άνεργες, νοικοκυρές, εργάτριες, και όχι μόνο συνοδοί πολυτελείας», δήλωσε μια από τις κατοίκους του Μιλάνου που πήραν μέρος στην κινητοποίηση της πλατείας «Σκάλα».

Η διευθύντρια της εφημερίδας «Λ΄Ουνιτά», Κοντσίτα Ντε Γκρεγκόριο, παίρνοντας τον λόγο, πρόσθεσε ότι «πρέπει να στείλουμε σαφές μήνυμα, στις νεαρές συμπατριώτισσές μας, ότι το να εκδίδεσαι δεν είναι ο μόνος τρόπος για να κάνεις καριέρα».

Στην διαδήλωση, πήραν μέρος και ο κάτοχος του βραβείου Νόμπελ λογοτεχνίας, Ντάριο Φο, με τη σύζυγό του, την ηθοποιό Φράνκα Ράμε. Τέλος, η πρόεδρος του «Δημοκρατικού Κόμματος», Ρόζι Μπίντι, υπογράμμισε σε μήνυμά της: «πρέπει να εκμεταλλευθούμε κάθε ευκαιρία για να καταστήσουμε σαφές ότι η πλειοψηφία των ιταλίδων δεν είναι στην διάθεση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι».