> Voliotaki: "Η Ελλάδα διέπραξε σφάλματα"

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

"Η Ελλάδα διέπραξε σφάλματα"

ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Γουίλφριντ Μαρτένς παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς , ο οποίος ξεκίνησε την παρέμβασή του μιλώντας για τις επιτυχίες, αλλά και για τις καθυστερήσεις στην Οικοδόμηση της Ενωμένης Ευρώπης.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη σημασία της ιδεολογικής «ηγεμονίας» στην Πολιτική στη Ευρώπη και τόνισε ότι η χώρας μας «βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, που σαρώνει τώρα ολόκληρη την Ευρώπη. Διέπραξε σφάλματα, αναμφίβολα. Σφάλματα κατά του εαυτού της, πρωτίστως. Και υπέστη ισοπεδωτική κριτική από κάποιους εταίρους της. Και από πολλά Μέσα Ενημέρωσης. Κριτική άδικη κατά κανόνα»

«Η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική, πια» είπε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. τονίζοντας ότι «αγγίζει όλο και περισσότερες χώρες. Κι αγγίζει ήδη την καρδιά της Ευρώπης».

Δίνοντας όμως μία νότα αισιοδοξίας ανέφερε ότι «υπάρχουν κρίσεις που σκοτώνουν. Και υπάρχουν κρίσεις που δυναμώνουν…»

Όπως είπε «τίτλος του βιβλίου του Γουίλφριντ Μαρτένς είναι ‘Ευρώπη: Παλεύω, ξεπερνώ…’ Τι σύμπτωση! Και σύνθημα των Ελλήνων είναι κάτι αντίστοιχο σήμερα: Ελλάδα: παλεύω, ξεπερνώ. Αυτό μας κράτησε όρθιους σε όλες τις δύσκολες στιγμές της Ιστορίας μας!»