> Voliotaki: Ενημέρωση για όλη την πορεία και τις συγκρούσεις στον Βόλο

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ενημέρωση για όλη την πορεία και τις συγκρούσεις στον Βόλο

Η πορεία ξεκίνησε στις 18.30 από το πανεπιστημιακό κτήριο Παπαστράτος (Θόλος) με πολύ δυνατό παλμό και οι διαθέσεις για σύγκρουση ήτανε εμφανείς και αριθμούσε 1700 - 2000 διαδηλωτές. Από τα πρώτα 5 λεπτά περίπου της έναρξης της πορείας ο κόσμος ξεκίνησε συγκρούσεις που μερικές φορές πήρανε μεγάλη έκταση.

¨Εγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και καθόλη την διάρκειά της, υπήρχανε έντονες συγκρούσεις από την ουρά της πορείας όπου βρισκότανε το α/α μπλοκ (που αριθμούσε περίπου 300 ατομα). Οι δυνάμεις καταστολής απαντούσανε με βροχή από δακρυγόνα σε πολύ μεγάλη έκταση και κυριολεκτικα πνίξανε την πορεία από την κεφαλή μέχρι την ουρά. Παντού οδοφράγματα για να ασφαλίσουμε την πορεία.

 Όταν η πορεία πέρασε από την Νομαρχεία η οποία δέχθηκε επίθεση, έγιναν επιθέσεις σε τράπεζες και οι διμοιρίες (4 ακολουθούσανε και άλλες 2 στα στενά) σαν πιστά σκυλιά απαντήσανε με δακρυγόνα και επιθέσεις στον κόσμο για να υπερασπιστούνε τα συμφέροντα των αφεντικών τους.

Στην διαστάυρωση 2 κεντρικότατων δρόμων καθώς η πορεία επέστρεφε στον Θόλο,έγινε κάτι πρωτοφανές για τα δεδομένα του Βόλου. Στο συγκεκριμένο σημέιο εμφανίστηκαν 2 διμοιρίες απο τα στενά και επιτέθηκαν στην ουρά και μέση της πορείας με υπερβολικά πολλά δακρυγόνα, φισουνίες και με γκλομπ. Εγκλωβίστηκαν σε κύκλο περίπου 100 άτομα, επικράτησε πανικός, έγιναν συγκρούσεις σώμα με σώμα. Η κατάσταση ήτανε πραγματική κόλαση. Εκεί γίνανε οι προσαγωγές και οι τραυματισμοί συντρόφων (ενας νεαρός εθεάθη αιμόφυρτος).

Τελικά καταφέραμε να απεγκλωβιστούμε κινούμενοι από τον παραλιακό δρόμο στο Θόλο. Εκεί συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις σε 3 σημεία γύρω από το πανεπιστήμιο πίσω από οδοφράγματα.

Εν συνεχεία μας εγκλωβίσανε μέσα στο πανεπιστήμιο αλλά εξαπολύσαμε νέα συγκροτημένη επίθεση στις διμοιρίες με πολλές πέτρες και με βόμβες μολότοφ. Εκείνη την στιγμή εμφανίστηκαν και τα τσογλάνια της ΔΙΑΣ οι οποίοι μετά από επιθέσεις αναγκαστήκανε να υποχωρήσουνε όπως και μία διμοιρία.

Μετά από αρκετές συγκρούσεις έγινε αποχώρηση από τον παραλιακό δρόμο, όπου η ασφ-αληταρεία έκοβε βόλτες, αλλά δεν καταφέρανε να προσεγγίσουνε τον κόσμο.

Απολογιστικά υπήρξανε 13 προσαγωγές οι οποίοι αφέθησαν μετά από ώρα ελεύθεροι.
Αρκετοί τραυματίες για τους οποίους δεν μπορούμε να ενημερώσουμε.

Φωτογραφικό υλικό εν αναμονή.

ΥΓ: "Κύριοι" εξουσιαστές μην νομίζετε πως με την σημερινή σας επίθεση (σε όλες τις πορείες) μας τρομάξατε, δεν πρόκειται να κλειστούμε σπίτια, μας φορτίζετε με περισσότερο μίσος και οργή. Τα ξαναλέμε στους δρόμους.

ΤΟ ΦΥΤΙΛΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΨΕΙ-ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΠΑΜ.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ.

ΑΠΟ: ΒΟΛΙΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ του Indymedia