> Voliotaki: ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΚΟΤΙΝΙΩΤΗ VS ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΜΑΚΡΗ!

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΚΟΤΙΝΙΩΤΗ VS ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΜΑΚΡΗ!

Σε χθεσινό debate μεταξύ των κ.κ. Σκοτινιώτη και Μακρή και σε σημερινή εκπομπή τοπικού καναλιού όπου παρουσιάστηκε η κ. Μακρή, βασικό επιχείρημα της υποψηφίας δημάρχου κατά του  ψηφοδελτίου  του aνθυποψηφίου της, εμφανίστηκε η παρουσία στελεχών τα οποία κατά τη γνώμη της παρουσιάζουν κάποια φθορά από την προϋπηρεσία τους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σεβαστή κάθε άποψη και απόλυτα, δεν θα διαφωνήσουμε. Από τη στιγμή όμως, που οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν εκλεγεί, μπορούμε να κάνουμε μία μικρή σύγκριση ανάμεσα στα στελέχη
που εκλέγονται και από τα δύο ψηφοδέλτια. Επιτρέπεται υποθέτω και λίγο χιούμορ (λεπτό), χωρίς καμία κακοπροαίρετη διάθεση ειλικρινά.

Στην πρώτη θέση των ψηφοδελτίων, Μαβίδης VS Σπηλιόπουλου.

Για τρίτη συνεχόμενη φορά, ο λαός της Νέας Ιωνίας εμπιστεύεται Παύλο Μαβίδη. Στα συν του, η αναβάθμιση του ρόλου της Νέας Ιωνίας κατά την πρώτη του θητεία κυρίως, καθώς ήταν ο πρώτος Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας που έπαιξε στα ίσια τους Δημάρχους της πόλης του Βόλου. Στα πλην του,
η πολύχρονη παρουσία του και η φθορά της εξουσίας είτε από τη θέση του Δημάρχου, είτε από τη θέση του αντιδημάρχου των δημοτικών αρχών Φούσκη.

Στα συν του κ. Σπηλιόπολου η αίσθηση μίας new entry παρουσίας, στα πλην του οι σκιές "πλατάνου" που αιωρούνται εδώ και μήνες στην πόλη για το πρόσωπό του. Τη στιγμή μάλιστα που η κ. Μακρή μιλά για "σκιές" των στελεχών του κ. Σκοτινιώτη, δεν συνάδει αυτό με τη γιγάντια "σκιά" που ακολουθεί τον πρώτο της συνεργάτη.


Στην δεύτερη θέση, Νατάσα Οικονόμου VS Γιώργου Μουλά.

Η σύγκριση μάλλον ευνοεί και πάλι το ψηφοδέλτιο Σκοτινιώτη, καθώς η κ. Οικονόμου είναι ένα από τα πιο δυνατά και "άκαφτα" χαρτιά του τοπικού ΠΑΣΟΚ, ενώ ο εκκεντρικός χαρακτήρας του κ. Μουλά και η παρουσία του στη δημοτική αρχή Κουντούρη (από τους πρωτεργάτες της ανατροπής του
πρώην Δημάρχου) είναι μάλλον από τις αναμνήσεις που και ο ίδιος θα ήθελε να σβήσει από το μυαλό του (αξέχαστες στιγμές μας χάρισε ο κ. Μουλάς όταν μπροστά στις κάμερες είχε κλειδώσει τον κ. Κουντούρη πίσω από ένα φράχτη, κάπου στην περιοχή των Αλυκών ...... τι θυμήθηκα τώρα.....). Βέβαια, ο κ. Μουλάς είναι ένας από τους πιο αγαπητούς γιατρούς της πόλης και έχει ανακουφίσει τον πόνο πολλών συμπολιτών, ενώ στον επαγγελματικό του χώρο θεωρείται εντιμότατος.


Στην τρίτη θέση, φιγουράρουν πρόσωπα των περιφερειακών Δήμων, Βασίλης Κοντορίζος VS Μπάμπη Ζάχου.

Ο Βασίλης Κοντορίζος σαράντα χρόνια "φούρναρης" - δήμαρχος, ενώ ο Μπάμπης Ζάχος ακολουθεί τα βήματα του "Πατριάρχη" ως ο πλέον μακροβιότερος αντιδήμαρχος της περιοχής. Εάν συνέπιπταν ηλικιακά, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και για ισοπαλία.


Ακολουθεί ο Παντελής Πελεκάνος VS του Ζαρκάδα - Βεργή.

Ο Π. Πελεκάνος είναι ένα από τα παλαιότερα στελέχη του Πασοκ, αλλά έχει επάγγελμα. Είναι δημόσιος υπάλληλος. Ο κ. Ζαρκάδας - Βεργής, δεν γνωρίζει κανείς με τι ασχολείται.......και αν ασχολείται σοβαρά με κάτι.....


Στην πέμπτη θέση Κουρτίνας VS Μωυσίδη.

Εδώ τον "πόντο" θα μπορούσε να πάρει η κ. Μακρή, καθώς ο κ. Μωυσίδης εμφανίζεται ως φέρελπις τοπικός πολιτικός παράγοντας, η έντιμη όμως παρουσία του κ. Κουρτίνα από την εποχή Πιτσιώρη ακόμα, μάλλον το πάει για ισοπαλία, καθώς τα πολλά πάρε - δώσε του κ. Μωυσίδη με τον
Σπηλιόπουλο, χαμηλώνουν το προφίλ του.


Θέση 6η. Νίκος Μαυρόπουλος VS Τέλη Δουλόπουλου.


Ο κ. Μαυρόπουλος αποτελεί μία από τις "ελπίδες" της Νέας Ιωνίας. Ο "οξυδερκής" κ. Δουλόπουλος αποτελεί μία από τις ατυχέστερες επιλογές της κ. Μακρή και σίγουρο "πονοκέφαλο" γι' αυτή (όπως παλιότερα και για τον κ. Μήτρου). Υπήρξαν και οι δύο αντιδήμαρχοι, με τον πρώτο να παίρνει στα σοβαρά το ρόλο του, ενώ ο δεύτερος μάλλον αδυνατεί να πάρει στα σοβαρά τον οποιοδήποτε ρόλο.


Ακολουθούν τα δίδυμα των Αναστασίου VS Ιγγλέση και Γκουντέλια VS Νομικού, τους οποίους μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε να γνωρίσουμε καλύτερα.

Φήμες κυκλοφορούν και για τους τέσσερις, ας περιμένουμε όμως να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν (προτιμούμε το δεύτερο....).


Στην ένατη θέση, Λεωνίδας Μαυρογιάννης VS Γιώργου Κουφογιώργου.

Σίγουρος πόντος για τον Πάνο Σκοτινιώτη. Ο Λεωνίδας Μαυρογιάννης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ατού του ψηφοδελτίου και τιμή για την πόλη η παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Γιώργος Κουφογιώργος, αποτελεί αξιοπρεπή παρουσία, όμως σύμφωνα με την κ. Μακρή, οι
συνεργάτες των "αποτυχημένων" σημερινών αρχών, δεν δικαιούνται να κρίνονται θετικά και δυστυχώς γι' αυτή, ο κ. Κουφογιώργος είναι ακόμη και σήμερα στενότατος συνεργάτης της δημοτικής αρχής Μαβίδη και του ίδιου του σημερινού δημάρχου προσωπικά.


Στην δέκατη θέση το μεγάλο πρόβλημα. Ο "βραδύκαυστος" Απόστολος Φοινικόπουλος απέναντι στον "κομοδινί" Τάσο Μπατζιάκα (κλεμένη ατάκα από Γιώργο Κουμιώτη σε μεγάλες στιγμές του).

Δημοτικοί σύμβουλοι με "προϋπηρεσία και οι δύο. Ο πρώτος έχει ικανότητα στο να γράφει "γενικώς και αορίστως", ενώ ο δεύτερος "γράφει" στο γυαλί.

Ακολουθούν οι Κατερίνα Μπαρμπουδάκη - Τέλης Μπασδάνης.

Η πρώτη στενή συνεργάτης του Κυριάκου Μήτρου (παλιά), ο δεύτερος συνεργάτης του Παύλου Μαβίδη (πρόσφατος). Σήμερα η Μπαρμπουδάκη ανήκει στη δύναμη Σκοτινιώτη, ο Μπασδάνης στη δύναμη Μακρή. Η Μπαρμπουδάκη "άφησε εποχή" για την παρουσία της στον κοινωνικό τομέα, ο Μπασδάνης, δεν θυμόμαστε τι ακριβώς έκανε, που, και πότε......


Μεταξύ σοβαρού και αστείου, θα συμβουλεύαμε τους υποψήφιους δημάρχους, να μην αναλώνονται σε κριτική προσώπων και  προσωπικοτήτων. Και τα δύο ψηφοδέλτια έχουν τα "προβληματάκια" τους. Τα "προβληματάκια" όμως αυτά τα ψήφισε ο κόσμος και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.


Η κ. Μακρή είναι εκείνη που δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει κυρίως τέτοια συζήτηση, καθώς τα δικά της "προβληματάκια" είναι εντονότερα από εκείνα του κ. Σκοτινιώτη. Είναι σαφέστατη η υπεροχή του ψηφοδελτίου Σκοτινιώτη σε σχέση με αυτό της κ. Μακρή. Σαφέστατη είναι και η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων Δημάρχων ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥ.

ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ