> Voliotaki: ...«φυσάει κόντρα»... ΘΑΝΑΣΗΗΗΗΗ

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

...«φυσάει κόντρα»... ΘΑΝΑΣΗΗΗΗΗ

Είναι πολλά χρόνια τώρα που ο κλάδος των δημοσιογράφων πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίον κάθεται -τους αναγνώστες.

Τους μόνους προς τους οποίους θα έπρεπε να απευθύνεται και να απολογείται.

Αντιθέτως, πολλοί από μας, όχι οι περισσότεροι, αλλά μάλλον οι περισσότεροι απ' τους προβεβλημένους, επέλεξαν άλλα αφεντικά: τράπεζες, κόμματα, πολιτικούς, εταιρείες, συμμετέχοντας ενεργητικώς (και οι ραγιάδες παθητικώς) στα φαινόμενα της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Δεν μιλώ για τους ιδεολόγους, φέρ' ειπείν, του «εκσυγχρονισμού», τους υπολήπτομαι διαφωνώντας, μιλώ για τους σμπίρους του «εκσυγχρονισμού» ή οποιουδήποτε άλλου ρεύματος - όλους αυτούς που

ήδη απ' την εποχή των παχειών αγελάδων αντιμετώπιζαν τον λαό ωσάν αποδιοπομπαίον τράγο! Ποιον; τον λαό! τον παραγωγό του πλούτου! απ' τον οποίον οι ίδιοι αυτοί σμπίροι σφόδρα και κάργα ψωμίσθηκαν. Με κρατικές αργομισθίες, ιδιωτικά μπόνους, μαύρες αμοιβές, πολλές θέσεις και δεν συμμαζεύεται.

Ολος αυτός ο εσμός τε και συφερτός που νομιμοποίησε με τα καμώματά του το γνωστό «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι».

Δεν υπήρξε άλλος κλάδος που αυτά τα κοράκια-παπαγαλάκια να μην κατασπάραξαν: καθηγητές, γεωργοί, γιατροί, δημόσιοι υπάλληλοι, ναυτικοί, εργάτες, όλους, τον καθένα με τη σειρά του, «ρετιρέ» τούς ανέβαζαν τα χρυσοπληρωμένα καργιόλια, στους λάκκους τούς έθαβαν.

Σκάβοντας έτσι και τον δικό μας λάκκο, των δημοσιογράφων. Τώρα τα αφεντικά, στα περισσότερα ΜΜΕ, παίρνουν κεφάλια και ζητάνε αίμα.

Θα την πληρώσει όλος ο κλάδος -όχι όμως και οι σμπίροι! οι περισσότεροι απ' αυτούς θα επιβιώσουν. Ομως ο λαός κινδυνεύει να χάσει κι άλλα απ' τους ελάχιστους προμαχώνες που του έχουν μείνει. Ενας απ' αυτούς είναι ο Τύπος, παρά τις παθογένειές του. Στο εξής πιο συρρικνωμένος, πιο αποψιλωμένος, πιο φοβισμένος, πιο φοβικά θα γράφει και θα μιλάει. Μεγάλο κακό...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 27.ΧΙ.2010


Έτσι είναι "σύντροφε" 
Σπείρατε ανέμους θερίζετε θύελλες...
ΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΒΗΜΑ ΕΚΛΕΙΣΕ...
ΤΟ ΑΛΤΕΡ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ...
Ο 902 ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ... κλπ, κλπ.
Στη δούλεψη του ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ, του ΜΠΟΜΠΟΛΑ, της ΜΑΝΙΑΣ, εσχάτως του ΜΑΡΙΝΑΚΗ και λοιπών εργολάβων, εφοπλιστών κ.ά. είστε. Υπηρέτες των συμφερόντων τους. Ξεπουλημένες πένες ή μάλλον καλύτερα ενοικιαζόμενες για να τους έρχεστε πιο φτηνά.  
Έτσι είναι "σύντροφε"
Και μεις εδώ στην Μαγνησία δεν πάμε καλά. 
Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ βγάζει το προσωπικό σε διαθεσιμότητα.  
Μέχρι και στους διανομείς του τύπου δεν έχουν δώσει ακόμα το δώρο του Πάσχα κι ας πλησιάζουν Χριστούγεννα.
Αν ρωτάς για τον ΘΑΝΑΣΗ καλά είναι. Συνταξιούχος πια. Πόσα παίρνει; Ότι λέει η σύμβαση βέβαια, όπως πάντα. Μια ζωή άψογος, αλάνθαστος, έξω από ίντριγκες και διαπλοκές.
Φτωχότερος βέβαια απ' όταν ξεκίνησε. Αναγκαζόταν βλέπεις να τρώει απ' τα έτοιμα μιας κι αυτά που έπερνε δεν του φτάναν. Αλλά δόξα σοι ο Θεός και η φαμίλια του καλά είναι. Η κόρη του; Αν δεν κάνω λάθος εργάζεται στο ΙΣΤΑΜΕ. Περισσότερα δεν ξέρω, μη με ρωτάς. Ήταν να δώσει απαντηση ο ίδιος σε κάτι ενοχλητικούς  τύπους (voliotakia) που τον ρωτούσαν, αλλά δεν απάντησε γιατί αυτοί κρυβόταν στην ανωνυμία και όπως καταλαβαίνεις κοτζαμ Θανάσης δεν συνομιλεί με αγνώστους. Βέβαια θα μου πεις ότι τους απάντησε μέσω της εφημερίδας, άρα συνομίλησε μαζί τους, αλλά όμως για την ταμπακιέρα τουμπεκί. 
Τι έγραφε στην απάντησή του; Α, δεν θυμάμαι καλά. Μέσες- άκρες θα σου πω.
Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ήταν εκνευρισμένος και εκτός εαυτού. Στην αρχή σαν γέρος που είναι (συνταξιούχος βλέπεις) άρχισε να πενεύεται. Ξέρεις μωρέ αυτά τα... πόσο καλός ρεπόρτερ ήμουν... πόσο τίμιος .... δεν επεδίωξα αμοιβή ποτέ πέραν της νομίμου καθοριζομένης εκ της συμβάσεως... και άλλα τέτοια ξενέρωτα.
Μετά άρχισε να κουνά το δάχτυλο λέγοντας ότι αν τους μάθει ποτέ μπορεί να τους πάει στο δικαστήριο να τους δείξει αυτός. Μετά άρχισε να λέει πως τους προειδοποιώ, το σκέφτομαι να παω στη δικαιοσύνη, επιφυλάσσομαι και άλλες τέτοιες έμμεσες απειλές.
Στο τέλος άρχισε να βρίζει. Δειλούς, άθλιους, αλήτες και τέτοια. Σου λέω ήταν εκτός εαυτού. Μέχρι και για σκατά μίλησε. Ναι, ναι για σκατά. Τέτοιος ήταν ο εκνευρισμός του. 
Πως είπες; Σκατά στα μούτρα του; Δεν είχε επιχειρήματα γι αυτό και τα λεγε αυτά; Α, μην με μπλέκεις, εγώ δεν ξέρω απ' αυτά. Συνεχίζω.
Αυτοί ουσιαστικά μετά του είπαν εν ολίγοις ότι θα τους κλάσει τ' αρχίδια. Ήταν κι αυτοί εκνευρισμένοι και του τα ρίχνανε γιατί άλλα ρωτούσαν κι άλλα αυτός απάντησε.
Τελικά ο Θανάσης Σαμαράς δεν απάντησε!!!
Κλείνω "σύντροφε"  Στάθη μ' αυτό που γράφεις παραπάνω. 

"Ολος αυτός ο εσμός τε και συφερτός νομιμοποίησε με τα καμώματά του το γνωστό 
αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι".
 
και πάνω απ' όλους οι προβεβλημένοι βεβαίως - βεβαίως.