> Voliotaki: Περι εκλογών

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Περι εκλογών

Δέν μπορώ να καταλάβω γιατί γκρινιάζουν όλοι και είναι δυσαρεστημένοι απο τους υποψηφίους και την πολιτική γενικά. Αυτούς τους ανθρώπους αξίζουμε να έχουμε. Εμείς τους δίνουμε την άδεια να αρχίσουν και να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν.

Ήμουν στο ίδιο σχολείο με έναν υποψήφιο. Γύρω στα 31 είναι τώρα. Ο άνθρωπος αυτός ήταν ένας γενίτσαρος της νέας δημοκρατίας. Βγήκε και πρόεδρος του 15μελούς. Άν θυμάστε καλά τα λύκεια έχουν μια τάση να βγάζουν προέδρους ή γκόμενους ή καθίκια. Τον έβλεπα αραιά και που μέσα σε αυτά τα χρόνια. Ρωτούσα με τι ασχολήτε γιατί σουλάτσερνε σχεδόν κάθε μέρα στην παραλία και μου λέγαν οτι πληρώνει το κόμμα γι αυτόν και είναι όλα τα προβλήματα λυμένα. Ο ίδιος βέβαια δεν έχανε ευκαιρία να μιλάει με όποιον βρεί. Απο τότε φρόντιζε ώστε να αποκτήσει ένα ρεύμα.

Όλοι έχετε τέτοιους γνωστούς. Δέν μπορεί. Γιατί πάτε και τους ψηφίζετε; Δέν τους βλέπατε τόσα χρόνια; Όσο εσύ που με διαβάζεις τώρα δούλευες σε πιτσαρία ο κάθε γενίτσαρος έκανε δημόσιες σχέσεις και ετοιμαζόταν για το πώς θα φτιάξει ... Τον ΕΥΑΤΟ του.

Πότε ρε παιδία έσωσε ένας γενιτσάρος τον κόσμο, μέσα σε όλη την ιστορία; Πώς να ταυτιστεί ο βλάκας αυτός και ο κάθε βλάκας γενίτσαρος με τα προβληματά μας; Τα γευτικέ ποτέ;

Τελικά οι μόνοι μάγκες είναι αυτοί που φτιάχνονται απο τους πολιτικούς. Το έχω ζήσει με δικά μου άτομα, γι αυτό δέν θέλω να πώ ονόματα. Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε κομπάρσοι απλά.

ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ