> Voliotaki: Αργαλαστή Πηλίου Γιορτή Μανιταριού

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Αργαλαστή Πηλίου Γιορτή Μανιταριού

Αν κάνουμε μια σφυγμομέτρηση, οπουδήποτε, με θέμα: «Πως Φαντάζεστε μια γιορτή – Φεστιβάλ Μανιταριού» σίγουρα η πλειοψηφία των απαντήσεων θα ανέφεραν ότι σε μια ανάλογη εκδήλωση  πρέπει να υπάρχουν διάφορα περίπτερα παραγωγών της τοπικής κοινωνίας στα οποία να εκθέτουν προϊόντα μανιταριού, διάφορες ποικιλίες βιβλία ή και ακόμα προσφορά εδεσμάτων στους επισκέπτες και γενικότερα μια πανδαισία χρωμάτων τα οποία υπάρχουν στο πανέμορφο Πήλιο.
 
Αυτό όμως απέχει μίλια μακριά από την γιορτή μανιταριού που έλαβε χώρα στην Αργαλαστή Πηλίου  το Σάββατο 20.08.2010...
 
Σε ολόκληρη την πλατεία υπήρχε ένα και μοναδικό περίπτερο μήκους 3 μέτρων κάποιου παραγωγού από την περιοχή των Γρεβενών με  2, 3 τυποποιημένα προϊόντα μανιταριού κάποια βιβλία και τίποτα άλλο.
 
Μετά απ΄ όλα αυτά αν κάποιος αποφάσιζε να καθίσει σε κάποιο τραπεζάκι στην πλατεία θα έβλεπε ότι ήταν μάταιο διότι όλα ήταν «κλεισμένα.
 
Μία παρέα τριών ατόμων που προσπάθησε να καθίσει αφού βρήκε ένα τραπεζάκι με τέσσερις καρέκλες, έπεσε θύμα αγενέστατης συμπεριφοράς από τον καταστηματάρχη διότι το τραπέζι των τεσσάρων καρεκλών ήταν πολύ μεγάλο για την τριμελή παρέα...

Ευτυχώς η Μηλίνα είναι πολύ κοντά  και δεν πήγε στράφι ούτε το ταξίδι 100 χιλιομέτρων (από Βόλο) αλλά ούτε και το προτελευταίο Σαββατόβραδο του Αυγούστου.


ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ