> Voliotaki: Σφοδρή επίθεση του Μαξίμου στη ΝΔ: «Αυτοί που μετέτρεψαν τη χώρα σε παρία επιμένουν να ψεύδονται»

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Σφοδρή επίθεση του Μαξίμου στη ΝΔ: «Αυτοί που μετέτρεψαν τη χώρα σε παρία επιμένουν να ψεύδονται»

Σκληρή απάντηση στον Βασίλη Κικίλια για όσα δήλωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εξαπολύουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι ψεύδεται για το πλεόνασμα, το δήθεν τέταρτο μνημόνιο και το χρέος.

Στην κυβέρνηση επισημαίνουν πως η αξιωματική αντιπολίτευση ψεύδεται για το
πλεόνασμα που θα ενεργοποιήσει τα αντίμετρα το 2019 και το 2020, το οποίο είναι στο 3,5% και τίποτα παραπάνω, ψεύδεται για το ότι υπάρχει στο τραπέζι το 4ο μνημόνιο, το οποίο άλλωστε είναι το πολιτικό πρόγραμμα που καταθέτουν για να γίνουν αρεστοί στους ακραίους εκ των δανειστών και να επανέλθουν στην εξουσία, ψεύδεται για το χρέος ενώ υπάρχει η απόφαση του Eurogroup από το Μάϊο του 2016 που ορίζει τα βήματα για την ελάφρυνση του.

Αντ’ αυτού, επισημαίνουν από την Ηρώδου Αττικού, θα έπρεπε σήμερα η ΝΔ να απολογείται διότι δεσμεύεται να μετατρέψει τη χώρα σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, βαθαίνοντας την απορρύθμιση της εργασίας και καταργώντας κάθε εργατικό δικαίωμα, παρακαλάει να της δοθεί η δυνατότητα να υπογράψει τόσα και άλλα τόσα από τα αντικοινωνικά μέτρα που προτείνει η ακραία πτέρυγα των δανειστών, υπόσχεται να απολύσει εκδικητικά δασκάλους, καθηγητές, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, γιατί έτσι τους επιτάσσει η ιδεολογία της, εξαγγέλλει νέες συγχωνεύσεις νοσοκομείων και μάλιστα παιδιατρικών.

Παράλληλα, κυβερνητικοί κύκλοι βάλλουν κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για την πολιτική της τα προηγούμενα χρόνια, όταν βρισκόταν στην εξουσία. Όπως λένε, μιλούν σήμερα αυτοί που λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία με το PSI και την έκρηξη της εισφοροδιαφυγής, αυτοί που υλοποίησαν ένα από τα σφοδρότερα σοκ λιτότητας στα χρόνια της κρίσης, που μεταφράζεται σε μέτρα ύψους 25,61 δισ. ευρώ τη διετία 2012 -2014, αυτοί που εκτόξευσαν την ελαστική εργασία στο 60% του συνολικού μεριδίου της απασχόλησης, αυτοί που έφτασαν την ανεργία των νέων στο 64%, αυτοί που αντάλλασαν επιστολές αβρότητας με τους Χριστοφοράκους και έπαιρναν δώρα από τη Siemens.

Θυμίζουν ακόμη όταν η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση ήταν εκείνη πως ως κυβέρνηση υπέγραψε συμβάσεις δημοσίων έργων με ρήτρες εξασφάλισης δισεκατομμυρίων για τους εργολάβους και έπειτα άφηναν τα έργα ανολοκλήρωτα και η ίδια που χρωστάει εννιαψήφια νούμερα σε θαλασσοδάνεια και απαιτούσε να της χαριστούν, καταθέτοντας νύχτα τις σχετικές επαίσχυντες τροπολογίες στη Βουλή.

«Είναι αυτή που μετέτρεψε τη χώρα σε παρία, παντελώς απομονωμένη και ανήμπορη να παίξει το ρόλο που της αρμόζει σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη σταθερότητα και την συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και του Νότου της Ευρώπης».