> Voliotaki: “Η Τουρκία παίζει με τρομοκράτες”! Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας προειδοποιεί ΗΠΑ!

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

“Η Τουρκία παίζει με τρομοκράτες”! Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας προειδοποιεί ΗΠΑ!

Με στοιχεία-φωτιά κατά της Τουρκίας πήγε στις ΗΠΑ ο Υπουργός Αμυνας του Ισραήλ κ.  Moşe Yalon, όπου είχε συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογό του κ. Chuck Hagel.

«Η Τουρκία παίζει έναν κυνικό ρόλο […]. Η Hamas (Χαμάς) μετέφερε τις κεντρικές της εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή από τη Συρία στην Κωνσταντινούπολη χάρη στη στήριξη της Τουρκίας» δήλωσε ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας μετά τη συνάντησή του με τoν Αμερικανό ομόλογό του και οι δηλώσεις του αποτυπώθηκαν από την Yeni Safak σε δημοσίευμα με
τίτλο «Ισραηλινός Υπουργός : Η Τουρκία μας κοροϊδεύει».
Ο Ισραηλινός Υπουργός, εμφανίστηκε και στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Charlie Rose, όπου σχετικά με τη μεταφορά των εγκαταστάσεων της οργάνωσης Hamas στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Yalon σχολίασε : «Αυτό είναι αδιανόητο! Μα πώς γίνεται να το παραβλέπετε;»

Ακόμα είπε ότι η Τουρκία και το Κατάρ στηρίζουν τον άξονα των Αδερφών Μουσουλμάνων στη Μέση Ανατολή και ότι ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Ταγίπ Ερντογάν αποτελεί γνωστό στήριγμά τους. Η εφημερίδα Aksam, που αναφέρει και τα παραπάνω τονίζει ότι από τις δηλώσεις του κ. Yalon προκύπτει ότι οι πολιτικές της Τουρκίας αντιβαίνουν στα αμερικανικά συμφέροντα. 
 
Εξάλλου ο κ. Yalon μιλώντας στην ισραηλινή εφημερίδα Yediot Ahronot (Τhe Times of Israel), είπε ότι η Τουρκία παρά το ρόλο της στη συμμαχία κατά της οργάνωσης του «Ισλαμικού Κράτους» (ISIL), στηρίζει τη Hamas, ενώ κανονικά θα έπρεπε να αντιμετωπίζει τη Hamas με τον ίδιο τρόπο, όπως το «Ισλαμικό κράτος».