> Voliotaki: Χρωστάμε 70 δις ευρώ στην Εφορία και από στιγμή σε στιγμή μας τραβάνε την πρίζα!

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Χρωστάμε 70 δις ευρώ στην Εφορία και από στιγμή σε στιγμή μας τραβάνε την πρίζα!

Η ΧΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.

Μπορεί οι εγχώριοι παπατζήδες να σκηνοθετούν με τον αναβαλλόμενο φόρο αλχημείες με τα stress tests των ελληνικών, (αλλά και των ευρωπαϊκών τραπεζών), η αλήθεια όμως είναι ότι η χώρα βρίσκεται στην Εντατική και οδεύει στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.
Απλά κάποιοι σχεδιάζουν να τραβήξουν την πρίζα στην επόμενη κυβέρνηση!

Πως μπορεί να σωθεί ένα κράτος όταν έχει εγχώριο "δημόσιο χρέος" ύψους 70 δις ευρώ; Τόσα χρωστάμε οι Ελληνες στην Εφορία!
Ξεπέρασαν τα 70 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογούμενων προς το δημόσιο το Σεπτέμβριο. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος διαμορφώθηκε στα 70,163 δισ. ευρώ, ενώ μόνο στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου προστέθηκαν άλλα 9,683 δισ. ευρώ απλήρωτων φόρων.
Μέσα σε ένα μήνα, οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 1,03 δισ. ευρώ, ενώ οι παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές (αυτές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως το τέλος του 2013) παρουσίασαν μείωση κατά 105 εκατ. ευρώ.
Η μείωση αυτή οφείλεται στην είσπραξη 98 εκατ. ευρώ μέσα στο Σεπτέμβριο, αλλά και στις διαγραφές ύψους 21 εκατ. ευρώ.
Επίσης, από το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος, δηλαδή αυτό που κατέστη ληξιπρόθεσμο μέσα στο 2014, έχουν εισπραχθεί από τις αρχές του έτους 1,356 δισ. ευρώ, ενώ έχουν διαγραφεί και συνολικά 107 εκατ. ευρώ.

Οι επιδόσεις αυτές φέρνουν το ποσοστό της εισπραξιμότητας έναντι του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους στο 14,16%, ενώ ο μνημονιακός στόχος είναι να εισπραχθεί έως το τέλος του έτους το 25%.